, 25 mei 2021 11:30

Schaeffler en Siemens gaan samenwerken aan intelligente diagnostiek voor aandrijfsystemen

Elektromotoren drijven onze belangrijkste industriƫle processen aan, en het wentellager is hun centrale mechanische component. De lagers ervaren alle belastingen en spanningen die optreden in de elektromotor. Daarom biedt lagerdiagnostiek een cruciale indicator van de algehele conditie en betrouwbaarheid van een motor. Naast het ontwikkelen van een portfolio van conditiebewakingsoplossingen voor operators, werkt de automobiel- en industriƫle leverancier Schaeffler ook samen met OEM-klanten zoals Siemens aan gezamenlijke aanbiedingen om de beschikbaarheid van machines en apparatuur te vergroten.

De samenwerking combineert Sidrive IQ - het digitale platform voor aandrijfsystemen en oplossingen van Siemens - met Schaefflers decennialange ervaring en expertise in het ontwerpen, produceren en onderhouden van lagers. Sidrive IQ integreert een aantal functionaliteiten in één oplossing en breidt aandrijfsystemen uit met op AI gebaseerde analyses en digitale inhoud. Voor de klant betekent dit de mogelijkheid om betere beslissingen te nemen als het gaat om bediening, onderhoud en onderhoudsmaatregelen voor aandrijfsystemen.

De integratie maakt het mogelijk om de lagerconditie met meer zekerheid en precisie te bepalen. "Deze samenwerking en geautomatiseerde uitwisseling van op algoritmen gebaseerde diagnostische gegevens is een van de eerste in zijn soort in het industriële IoT. Het is een geweldig voorbeeld van een nieuwe dimensie van samenwerking tussen gevestigde technologiebedrijven ", zegt Hermann Kleinod, CEO van Siemens Large Drives Applications. 

bron: Schaeffler

Foto's:

Schaeffler en Siemens gaan samenwerken aan intelligente diagnostiek voor aandrijfsystemen

© Aandrijvenenbesturen.nl