, 4 mei 2021 15:30

WEG publiceert infographic over tandwielkasttechnologie met overwegingen voor kopers

Fabrikant van tandwielkasten, motoren en aandrijvingen, WEG heeft een infographic over tandwielkasttechnologie gepubliceerd als leidraad voor technische kopers. De infographic, die een inleiding geeft over de vijf populairste typen tandwielkasten met toepassingsspecifieke afwegingen, is bedoeld om bedrijfseigenaren de nodige informatie te geven voordat ze een motorreductor aanschaffen.

Hoewel technici en bedrijfseigenaren verantwoordelijk zijn voor het selecteren van de tandwielaandrijving, zijn ze meestal geen experts in tandwielkasttechnologie. Daarom geeft de nieuwe infographic van WEG visueel weer welke overwegingen bedrijven moeten maken voordat ze een motorreductor aanschaffen. Technici krijgen inzicht in de verschillende typen tandwielkasten en kunnen zonder uitvoerig hierover te lezen de juiste voor hun toepassing kiezen.

Tandwielkasten zijn een van de belangrijkste onderdelen in allerlei aandrijvingen in de industrie. Ze zorgen voor de overbrenging van de juiste beweging en kracht voor de soepele aandrijving van een machine.

Bovendien is de ontwikkeling van tandwielkasten en motorreductoren nu in een zeer vergevorderd stadium. Er zijn nog maar weinig verbeteringen mogelijk in materialen, ontwerpen en rendement, waardoor nieuwe ontwikkelingen eerder op elektronisch vlak te verwachten zijn.

Daarom is het essentieel dat technici weten hoe deze machineonderdelen geïntegreerd kunnen worden in hun toepassing en in de algehele digitale fabriek.

"Elk type tandwielkast heeft zijn eigen configuratie, kenmerken en voordelen", legt Marek Lukaszczyk, marketingmanager bij WEG voor Europa en het Midden-Oosten, uit. "Hoewel er volop informatie over tandwielkasten te vinden is, geeft deze infographic een visuele en nauwkeurige toelichting op de zaken waarop men moet letten bij de aanschaf van een tandwielkast."

De eenvoudig te begrijpen infographic van WEG heeft voorbeelden van de verschillende typen tandwielkasten en hun classificatie. Het omvat:
• Rechte tandwielkasten (axiale assen)
• Vlakke tandwielkasten (parallelle assen)
• Kegelwieltandwielkasten
• Haakse tandwielkasten (wormwiel)
• Planetaire tandwielkasten

Technici moeten bij de keuze van het type tandwielkast weten aan welke ladingen en omgevingsfactoren de motor zal worden blootgesteld. Ruimtevereisten - afhankelijk van het vermogen en de besturing van de aandrijving en andere omgevingsfactoren - moeten in overweging genomen worden, met name bij een retrofit. Nadat een motorreductor eenmaal is geïnstalleerd, wilt u uiteraard niet dat er aanvullende wijzigingen in het ontwerp van uw bestaande machines of systemen nodig zijn.

"Bij de overwegingen voor de aanschaf van een motorreductor komt veel meer kijken dan de motor zelf", voegt Lukaszczyk toe. "Aanpassingen aan het ontwerp, de gebruiksomstandigheden en ruimtelijke eisen van de toepassing en afmetingen voor installatie van een motorreductor zijn ook belangrijke factoren. Door te beoordelen waar de motor wordt gebruikt voorkomt u extra kosten, want hoe nauwkeuriger de eerste specificatie, hoe beter."

bron: WEG

Foto's:

WEG publiceert infographic over tandwielkasttechnologie met overwegingen voor kopers

© Aandrijvenenbesturen.nl