Laatste nieuws:

, 27 april 2021 05:56

Siemens en Google Cloud gaan samenwerken aan AI-gebaseerde oplossingen in de productie

Google Cloud en Siemens hebben een samenwerking aangekondigd om fabrieksprocessen te optimaliseren en de productiviteit op de werkvloer te verbeteren. Siemens is van plan de toonaangevende datacloud- en kunstmatige intelligentie / machine learning (AI / ML) -technologieën van Google Cloud te integreren met zijn fabrieksautomatiseringsoplossingen om fabrikanten te helpen innoveren voor de toekomst.

'
1/1
Gegevens sturen de huidige industriële processen aan, maar veel fabrikanten blijven legacy-software en meerdere systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren. Dit vergt veel middelen en vereist regelmatige handmatige updates om nauwkeurigheid te garanderen. Hoewel AI-projecten door veel bedrijven op 'eilanden' op de fabrieksvloer zijn geïmplementeerd, hebben fabrikanten moeite om AI op grote schaal te implementeren in hun wereldwijde activiteiten.

Door de datacloud- en AI / ML-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Digital Industries Factory Automation-portfolio van Siemens, kunnen fabrikanten hun fabrieksgegevens harmoniseren, cloudgebaseerde AI / ML-modellen op die gegevens uitvoeren en algoritmen implementeren op de netwerk edge. Dit maakt toepassingen mogelijk zoals visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage van machines aan de lopende band.AI implementeren op de werkvloer en integreren in automatisering en het netwerk is een complexe taak, die zeer gespecialiseerde expertise en innovatieve producten vereist. Het doel van de samenwerking tussen Google Cloud en Siemens is om de inzet van AI in verband met de Industrial Edge - en het beheer ervan op schaal - eenvoudiger te maken, werknemers meer mogelijkheden te bieden terwijl ze op de fabrieksvloer werken, alledaagse taken te automatiseren en de algehele kwaliteit te verbeteren.

"Het potentieel van kunstmatige intelligentie om de fabrieksvloer radicaal te transformeren, is nog lang niet uitgeput. Veel fabrikanten zitten nog steeds vast in AI ‘pilootprojecten' vandaag - we willen dat veranderen", zegt Axel Lorenz, VP of Control bij Factory Automation van Siemens Digital Industries. "De combinatie van AI / ML-technologie van Google Cloud met de oplossingen van Siemens voor Industrial Edge en industriële exploitatie zal een gamechanger zijn voor de maakindustrie."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden