, 19 april 2021 14:16
Omdat onderhoudstechnici van een staalfabrikant niet wisten dat de walsen in hun productiefaciliteit met de verkeerde afstandshouders uitgerust waren, werden ze regelmatig geconfronteerd met defecten aan hun lagers. Dat leidde tot dure en dringende vervangingen. De interventie van NSK - via best-practice opleidingssessies loste het euvel snel op en leverde een indrukwekkende jaarlijkse besparing op van 46.190 €.
Na een uitgebreide analyse van de defecte lagers en blokken, konden de gespecialiseerde NSK-ingenieurs de oorzaak leggen bij de montage van verkeerd gedimensioneerde afstandshouders. Deze ontdekking leidde tot een aantal waardevolle voorstellen, waaronder de opleidingssessies die ter plaatse werden gegeven door een team van NSK-specialisten. Daarin kwam onder meer het juiste lagerassemblageproces aan bod. De nieuwe afstandsberekeningen zijn nu opgenomen in een bijgewerkte en opnieuw uitgegeven versie van de SOP van de klant.
Tegelijkertijd werden de originele dure lagers vervangen door lagers van NSK, wat een verdere besparing opleverde. De geplande vervangingen kunnen nu plaatsvinden met een aanvaardbare prijs.
De NSKHPS hoekcontactlagers bieden belangrijke voordelen voor gebruikers van industriële machines, zowel in staalfabrieken als in de metaalverwerkende sector in het algemeen. Deze lagers garanderen gebruikers een eenvoudige behandeling, een lange levensduur, weinig trillingen en een stille werking. Bovendien worden hoge belastingen en hoge snelheden gekoppeld aan een hoge maat- en werknauwkeurigheid.
Polyamide kooimateriaal is de eerste keuze in standaardtoepassingen, hoewel de NSKHPS hoekcontactlagers ook in andere materialen aangeboden kunnen worden. Dat maakt ze ideaal voor een verscheidenheid aan andere industriële producten, zoals API pompen (in combinatie met een machinaal bewerkte messingkooi) en schroefcompressoren (L-PPS kooi).
De toepassing van NSKHPS-lagers, in combinatie met de bijgewerkte SOP, levert de staalfabriek een jaarlijkse besparing van 46.190 € op dankzij de daling van de productieverliezen, minder onderhoudstijd en lagere lagerkosten.
bron: NSK Europe
Dossier Oekraïne op Engineersonline In de nacht van 23 op 24 februari 2022 is Rusland de Oekraïne binnengevallen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd met betrekking op de high tech en Nederlandse industrie? Op collega-website Engineersonline staat een Rusland/Oekraïne-dossier, waarin we de acties, feiten en meningen op een rijtje zetten.
ab op Twitter
Volg ab nu ook op Twitter!
Onze accountnaam is: @aenb
Agenda meer (1)