Laatste nieuws:

, 19 april 2021 14:16

NSK training oplossing voor lagerdefecten in staalfabriek

Omdat onderhoudstechnici van een staalfabrikant niet wisten dat de walsen in hun productiefaciliteit met de verkeerde afstandshouders uitgerust waren, werden ze regelmatig geconfronteerd met defecten aan hun lagers. Dat leidde tot dure en dringende vervangingen. De interventie van NSK - via best-practice opleidingssessies loste het euvel snel op en leverde een indrukwekkende jaarlijkse besparing op van 46.190 €.

'
1/1
De onderhoudstechnici die voor de walserij verantwoordelijk waren wisten niet hoe ze de dimensionering van de afstandshouders, die nodig zijn voor de lagerblokken, konden berekenen. In plaats daarvan werkte het team volgens een Standard Operating Procedure (SOP), een werkwijze die 20 jaar oud is. De staalfabriek was bezorgd over de oplopende kosten voor de spoed vervangingen en de veroorzaakte stilstandtijd van gemiddeld vijf lagerdefecten per jaar. Daarom wendde het bedrijf zich tot NSK en haar AIP-programma.

Na een uitgebreide analyse van de defecte lagers en blokken, konden de gespecialiseerde NSK-ingenieurs de oorzaak leggen bij de montage van verkeerd gedimensioneerde afstandshouders. Deze ontdekking leidde tot een aantal waardevolle voorstellen, waaronder de opleidingssessies die ter plaatse werden gegeven door een team van NSK-specialisten. Daarin kwam onder meer het juiste lagerassemblageproces aan bod. De nieuwe afstandsberekeningen zijn nu opgenomen in een bijgewerkte en opnieuw uitgegeven versie van de SOP van de klant.

Tegelijkertijd werden de originele dure lagers vervangen door lagers van NSK, wat een verdere besparing opleverde. De geplande vervangingen kunnen nu plaatsvinden met een aanvaardbare prijs.

De NSKHPS hoekcontactlagers bieden belangrijke voordelen voor gebruikers van industriële machines, zowel in staalfabrieken als in de metaalverwerkende sector in het algemeen. Deze lagers garanderen gebruikers een eenvoudige behandeling, een lange levensduur, weinig trillingen en een stille werking. Bovendien worden hoge belastingen en hoge snelheden gekoppeld aan een hoge maat- en werknauwkeurigheid.

Polyamide kooimateriaal is de eerste keuze in standaardtoepassingen, hoewel de NSKHPS hoekcontactlagers ook in andere materialen aangeboden kunnen worden. Dat maakt ze ideaal voor een verscheidenheid aan andere industriële producten, zoals API pompen (in combinatie met een machinaal bewerkte messingkooi) en schroefcompressoren (L-PPS kooi).

De toepassing van NSKHPS-lagers, in combinatie met de bijgewerkte SOP, levert de staalfabriek een jaarlijkse besparing van 46.190 € op dankzij de daling van de productieverliezen, minder onderhoudstijd en lagere lagerkosten.

bron: NSK Europe

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden