Laatste nieuws:

, 14 april 2021 10:19

ROVC erkend als CETOP Approved Education Centre voor Hydrauliek level 3

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, is door FEDAcademie, een onafhankelijke stichting van branchevereniging FEDA, officieel erkend als CETOP-Approved Education Centre Hydrauliek Level 3.

V.l.n.r.: Waldo Linders, Arjan Coppens, John Huizing en André Braakman.'
V.l.n.r.: Waldo Linders, Arjan Coppens, John Huizing en André Braakman.
1/1
Hieronder valt het complete cursusaanbod Hydrauliek van ROVC. Met de erkenning toont ROVC aan dat ze voldoet aan de Europese normen en kwaliteitseisen die gesteld worden vanuit CETOP, de koepelorganisatie voor hydrauliek en pneumatiek in Europa. De erkenning sluit goed aan op het doel van ROVC om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan kwalitatief hoogwaardige technici.

Bijdragen aan kwalitatief goed opgeleide technici
Voorafgaand aan een CETOP-erkenning vindt altijd een audit plaats. Bij ROVC is deze in het najaar van 2020 uitgevoerd door onafhankelijke auditeurs van FEDA, die de inhoudelijke kwaliteit en compleetheid van de cursussen hydrauliek beoordeelden. Daarnaast moet een erkend opleidingscentrum beschikken over een practicum met door CETOP voorgeschreven hydraulische aandrijvingen, systemen en opdrachten. Veilig werken met hydrauliek moet als een rode draad door de (praktijk)opleidingen heen lopen.

Op basis van de resultaten uit de audit mag ROVC officieel gedurende één jaar het predicaat CETOP Approved Education Centre Hydraulics Level 3 voeren. Dit is het hoogste niveau, waarmee ROVC automatisch ook erkend is voor level 1 en 2. Na één jaar vindt opnieuw een audit plaats. Bij goedkeuring wordt de geldigheid van de erkenning met vijf jaar verlengd.

Arjan Coppens, voorzitter van FEDAcademie: "Ons doel vanuit FEDAcademie is om kennisoverdracht te bewerkstelligen, met name van de nieuwste technieken. We willen medewerkers in de aandrijftechniek en automatisering een leven lang laten leren. Met de CETOP-erkenning voor ROVC zetten we weer een grote stap in het certificeren van goed opgeleid personeel in onze branche. De noodzakelijke kwaliteit en veiligheid worden steeds beter gewaardeerd en, dankzij dit soort opleidingen, ook beter gewaarborgd."

Waldo Linders, Manager Opleidingen & Trainingen bij ROVC: "Wij zijn heel trots op de CETOP-erkenning voor ons opleidingscentrum. Als opleider hechten we er enorm veel waarde aan om nu én in de toekomst samen met brancheorganisaties en bedrijven kritisch naar de inhoud van ons aanbod te blijven kijken. Op deze manier hopen we een bijdrage te blijven leveren aan het bij- en omscholen van kwalitatief goed opgeleide vakmensen in de techniek. Daar draagt deze erkenning aan bij. We zien het als een onafhankelijke bevestiging van de kwaliteit van onze hydrauliek cursussen. Hiermee spelen we bovendien in op een groeiende behoefte in de markt om opleidingen te duiden en hier een kwaliteitsstempel aan te geven."

 

Slechts het begin

Ondertussen werkt ROVC aan de uitbreiding van het portfolio. In samenwerking met de werkgroep CETOP van FEDAcademie wordt gekeken naar het ontwikkelen van theorie- en praktijkexamens voor hydrauliek, gericht op vakmensen die technisch inhoudelijk al goed zijn opgeleid, maar dit bevestigd willen zien in een CETOP-certificaat. Linders: "Ons nieuwe TechCenter in Ede, waar inmiddels volop opleidingsactiviteiten worden ondernomen, is een praktijkruimte van ruim 3.000 m² gevuld met moderne practicuminstallaties waar ook veel FEDA-leden aan bijdragen. Dit vormt een zeer geschikte locatie om praktijkvaardigheid op te doen, zo ook op het gebied van hydrauliek." Daarnaast treft ROVC voorbereidingen om de CETOP-erkenning voor het cursusaanbod pneumatiek te behalen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
20 maart 2024 - Antwerpen
Maintenance
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden