Laatste nieuws:

, 14 april 2021 10:25

Bosch Rexroth wint Hermes Award 2021

Bosch Rexroth heeft de Hermes Award gewonnen met de Subsea-Valve_Actuator (SVA R2): 's werelds eerste elektrische actuator voor het regelen van proceskleppen onder water. De SVA R2 biedt een energiezuinig en veilig alternatief voor de actuatoren die voorheen werden gebruikt bij de offshore olie- en gasproductie.

'
1/1
SVA zijn zelfvoorzienende assemblages met hun eigen vloeistofcircuit en een pompaandrijving met variabel toerental. De centrale eenheid en de kilometers leidingen voor de vloeistof zijn niet meer nodig. Dit minimaliseert ook de milieurisico's aanzienlijk. De SVA heeft alleen een voeding en een datakabel nodig. Een verplaatsingsregeling regelt het debiet van de snelheid met vrijwel geen verlies. Dit vereenvoudigt de constructie en verhoogt de energie-efficiëntie aanzienlijk.
Juryvoorzitter en Fraunhofer-voorzitter Reimund Neugebauer over de keuze voor van de winnaar: "Met de SVA R2 combineren de ontwikkelaars van Bosch Rexroth economische en ecologische aspecten tot een duurzaam innovatief product voor de maritieme procesindustrie: met de Subsea Valve Actuator, bestaande elektrische voeding lijnen voor sensoren zijn voldoende voor een betrouwbare werking van de actuatoren. De kleine afmetingen en geïntegreerde interfaces bieden de industrie nog een ander voordeel, omdat ze het mogelijk maken de nieuwe actuator te gebruiken en achteraf in bestaande systemen te monteren."
"Bosch Rexroth is een lange tijd exposant op Hannover Messe en maakt altijd indruk met zijn innovaties. Het winnende product is een nieuwe mijlpaal en staat voor hightech op het gebied van milieubescherming. Het bedrijf levert daarmee een grote bijdrage aan duurzaamheid, een van de belangrijkste onderwerpen op de Hannover Messe Digital Edition", zegt Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden