Laatste nieuws:

, 7 april 2021 08:20

ABB lanceert 's werelds snelste, meest gevoelige op drones gebaseerde gaslekdetectie- en broeikasgasmeetsysteem

Pijpleidingen kruisen vaak ontoegankelijk terrein om industrieel en huishoudelijk gas te leveren. Exploitanten van deze netwerken moeten de veiligheid, integriteit en betrouwbaarheid van hun pijpleidingen garanderen, maar nauwkeurige detectie van geurloze en onzichtbare gaslekken kan een uitdaging en duur zijn. ABB's nieuwste toevoeging aan zijn ABB Ability Mobile Gas Leak Detection System, HoverGuard, biedt de oplossing door lekken sneller en betrouwbaarder dan ooit tevoren op te sporen.

'
1/1
HoverGuard detecteert, kwantificeert en brengt lekken tot 100 meter van aardgasdistributie- en transmissieleidingen, verzamellijnen, opslagfaciliteiten en andere potentiële bronnen snel, veilig en betrouwbaar in kaart. Het genereert automatisch uitgebreide digitale rapporten die de resultaten samenvatten en binnen enkele minuten na een enquête kunnen worden gedeeld.
De cloud-connected multi-gas oplossing is het eerste Unmanned Aerial Vehicle (UAV) -gebaseerde systeem dat de drie belangrijkste broeikasgassen methaan, kooldioxide en waterdamp continu tijdens het vliegen kwantificeert. Elk broeikasgas heeft een andere invloed op het milieu en is in verschillende hoeveelheden in de lucht aanwezig. De extreem snelle respons en hoge precisie van de analysator stelt wetenschappers en onderzoekers in staat om op betrouwbare wijze broeikasgasfluxen te kwantificeren, wat belangrijke informatie oplevert bij het bestuderen van de complexe milieuprocessen die van invloed zijn op klimaat en vervuiling.
Gepatenteerde holte-verbeterde laserabsorptiespectroscopie detecteert methaan met een gevoeligheid die meer dan 1000 keer hoger en meer dan 10 keer sneller is dan conventionele lekdetectietools. Door deze gevoeligheid en snelheid kan HoverGuard lekken detecteren tijdens het vliegen op een hoogte van 40 meter of hoger, en bij snelheden van meer dan 88 km / u. Het kan 10-15 keer meer landoppervlak per minuut bestrijken door te werken op goedkope commerciële UAV's die een laadvermogen van 3 kg kunnen dragen.
"HoverGuard vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van gaslekdetectie en voor het milieu." zei Doug Baer, ??Ph.D., ABB Global Product Line Manager of Laser Analyzers. "Voorheen moesten inspecteurs vertrouwen op langzame, kwalitatieve, analoge sensoren of dure gevoelige camera's om lekken op te sporen. Onze baanbrekende oplossing onderzoekt effectief locaties die anders ontoegankelijk zijn door te lopen of te rijden. Het verhoogt de veiligheid in het pijpleidingennetwerk, zowel in afgelegen als stedelijke omgevingen, door aardgaslekken op te sporen en in kaart te brengen rond moeilijk bereikbare locaties zoals bruggen, gebieden met voorrangsbeperkingen of vegetatiedekking, gasopslagmiddelen en pijpleidingen."
HoverGuard vult ABB's bestaande gaslekdetectie-aanbod aan met de voertuiggebaseerde MobileGuard TM, draagbare MicroGuard TM en stationaire EverGuard TM (wordt later in 2021 gelanceerd). Ze zijn allemaal ontworpen om onafhankelijk te opereren. Door ze te combineren, ontstaat het meest uitgebreide platform om lekken te detecteren, in kaart te brengen en te kwantificeren met een ongekende snelheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in de gehele aardgasinfrastructuur, inclusief stroomopwaarts, middenstroom, stroomafwaarts en gasbedrijven.

bron: ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden