Laatste nieuws:

, 31 maart 2021 07:21

‘Ik verkoop de oplossing, maar factureer de componenten’

Aldus Dirk Goudswaard nog geen jaar nadat hij in april 1996 VarioDrive Aandrijf- en Besturingstechniek BV had opgericht. Nog steeds draait het in Oud-Beijerland om ‘motion control’ – ook nu vandaag op 1 april een kwart eeuw VarioDrive wordt gevierd.

'
1/1
Niet meer onder leiding van Goudswaard, die na de overname van VarioDrive door Indutrade begin vorig jaar, zijn directiefunctie op 1 januari van dit jaar heeft neergelegd. De dagelijkse leiding is nu in handen van André de Lijser, afkomstig van IHC Systems maar van 1998 tot 2010 werkzaam bij VarioDrive als applicatiemanager. Inmiddels heeft het bedrijf bekendgemaakt dat het sinds 1 maart ook het Duitse Berghof Automation vertegenwoordigt. Hiermee zijn ze in staat een totaalpakket aan te bieden binnen de elektrische aandrijftechniek als het gaat om servo- en tractiesystemen. Binnen de tractie systemen zien ze in Oud-Beijerland een verdere verschuiving naar grotere vermogens en borstelloze AC-motoren, ook daarvoor hebben ze nieuwe mogelijkheden voor binnen het productenpakket. Binnen de high-end motion-control heeft VarioDrive's partner ACS nieuwe systemen op de markt gebracht die worden toegepast bij onder andere portaal systemen binnen de halfgeleiderindustrie. Met de motion-control-systemen kan een zeer hoge nauwkeurigheid worden bereikt. VarioDrive gaat bovendien de product- en systeemontwerpondersteuning verder uitbreiden.

bron: Variodrive

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden