Laatste nieuws:

, 24 maart 2021 10:48

Oskar Lapp 100 jaar

Komend weekend viert LAPP de 100ste verjaardag van de grondlegger Oskar Lapp.

'
1/1
In 1959 richtte de familie Lapp hun bedrijf op met behulp van een banklening van 50.000 mark. Omdat Oskar Lapp nog steeds in dienst was bij Harting, werd Ursula Ida Lapp in het handelsregister ingeschreven als de oprichtster van het bedrijf. Aan de keukentafel ontstond de bedrijfsnaam: U.I. LAPP KG - U.I. Staat voor Ursula Ida. Zoals met zoveel start-ups vandaag de dag begon het bedrijf van de familie Lapp vanuit de garage van hun huis in Stuttgart-Vaihingen. Oskar Lapp zorgde voor de verkoop, terwijl Ursula Ida Lapp de boekhouding, de bestellingen en de logistiek van thuis uit verzorgde, terwijl ze tegelijkertijd voor hun jonge kinderen zorgde.

Met ÖLFLEX® heeft Oskar Lapp kwaliteitsnormen bepaald die vandaag de dag nog steeds overal ter wereld van toepassing zijn bij kabelproductie. Hij bood kant-en-klare kabelbomen aan met 130 gekleurde aders. LAPP was ook een van de eerste leveranciers die de lengte van de kabelboom aanbood en afsneed naar de wensen van de klant. De verkoop groeide snel. Later werden UNITRONIC®-datatransmissiesystemen, HITRONIC®-glasvezelkabels, SKINTOP®-geschroefde kabelwartels, SILVYN®-kabelbeschermings- en geleidingssystemen, EPIC®-industriële connectoren, ETHERLINE®-datatransmissiesystemen voor ETHERNET-technologie en FLEXIMARK®-markeersystemen toegevoegd.

In 1963 opende het bedrijf de eerste eigen fabriek om ÖLFLEX®-kabels te produceren. In 1965 verhuisde het bedrijf van het ouderlijk huis in Stuttgart-Vaihingen naar de Schulze-Delitzsch-Straße, waar het nog steeds is gevestigd. Vanwege zijn Sovjet-krijgsgevangenschap heeft Lapp zich altijd ingezet voor het aangaan van internationale zakelijke relaties en vriendschappen in het westen. Hij vond zijn eerste verkooppartners in Zwitserland en Israël in 1960. Lapp richtte in 1976 de eerste internationale dochteronderneming op in de VS, die hij ongetwijfeld zag als de exacte tegenhangers van de Sovjets tijdens de Koude Oorlog.

Tegelijkertijd positioneerde hij zijn bedrijf als een one-stop-shop voor verbindingstechniek, een principe dat tot op de dag van vandaag een succesvolle formule blijft. "Onze vader leidde ons bedrijf naar succes met hard werken en ambitie en met een duidelijk beeld van wat echt belangrijk is. Hij toonde doorzettingsvermogen, ondernemersgeest en innovatie, waarden die vandaag de dag nog steeds deel uitmaken van het DNA van LAPP", zegt Siegbert Lapp, voorzitter van de raad van commissarissen bij LAPP Holding.

Toen Lapp in 1987 overleed, namen zijn vrouw en hun zonen Siegbert en Andreas de leiding over het bedrijf over. Eind jaren negentig droeg de weduwe de dagelijkse werkzaamheden over aan haar zonen. Onder hun auspiciën is de internationalisering doorgezet en is er meer aandacht voor oplossingen. Vandaag de dag heeft het bedrijf 4.575 mensen over de hele wereld in dienst, en heeft het 20 productielocaties en ongeveer 43 verkoopbedrijven. Het bedrijf werkt samen met 100 internationale vertegenwoordigers.

bron: LAPP

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden