Laatste nieuws:

, 16 maart 2021 11:02

Geleidingen van NSK vereenvoudigen het lassen van windturbinemasten

Een samenwerking tussen NSK en het Spaanse Talleres Ganomagoga leidde tot een belangrijke vooruitgang in het lassen van windturbinemasten. De innovatieve lineaire geleidingsoplossingen van NSK kunnen door Talleres Ganomagoga ingezet worden om haar lasmachines soepel en nauwkeurig te laten bewegen naarmate de torens tijdens de productie in lengte toenemen.

De cirkelvormige laskolommen vertrouwen op rolgeleiders uit de RA-serie van NSK voor de productie van windturbinemasten bij Talleres Ganomagoga. Foto: Ganomagoga '
De cirkelvormige laskolommen vertrouwen op rolgeleiders uit de RA-serie van NSK voor de productie van windturbinemasten bij Talleres Ganomagoga. Foto: Ganomagoga
1/1
De Ganomagoga Groep, met een geschiedenis die teruggaat tot 1974, opereert vanuit Pontevedra, in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Aanvankelijk bevonden de klanten zich voornamelijk in sectoren zoals de scheepvaart, de automobielindustrie en de bouw, maar de laatste jaren zijn een aantal opkomende industrieën meer op de voorgrond getreden. Eén van de voorbeelden is hernieuwbare energiesystemen, en windenergie in het bijzonder.

Talleres Ganomagoga is gespecialiseerd in de productie van robuuste assemblages voor deze windturbines en de windmolens. Door hun omvang bestaan de torens uit een aantal afzonderlijke kegelsegmenten die het bedrijf vervolgens aan elkaar last. Precisie en herhaalbaarheid zijn hierbij belangrijke vereisten. Talleres Ganomagoga vertrouwt hiervoor op de lineaire geleidingstechnologie van NSK.

Het bedrijf gebruikt grote lasmachines op basis van een kolom- en giekconcept. Deze cirkelvormige laskolommen lassen de interne en externe verbindingen van de lange stalen hoepels die de kegels van windturbinemasten vormen. De machines kunnen kegels met een lengte tot 7 m en een diameter tot 5 m verwerken.

Geleidingen van NSK vereenvoudigen het lassen van windturbinemastenDe lasmachines zijn gebaseerd op een kolom- en giekontwerp. Beeld: Ganomagoga  

 

Om het lasproces te versnellen zocht Talleres Ganomagoga een oplossing om een machine over de lengte van de toren te kunnen verplaatsen naarmate deze tijdens de fabricage groter werd. Door samen te werken met het team gespecialiseerde ingenieurs van NSK, werd dit streven al snel werkelijkheid.

Vandaag last het bedrijf de kegels aan elkaar door een cirkelvormige laskolom te manoeuvreren langs een speciaal ontworpen systeem van lineaire geleiders en rails. Die zijn afkomstig uit het nauwkeurige en betrouwbare NSK RA gamma. De combinatie van de lineaire geleiders voor hoge belasting van NSK en de rails (met lengtes van 9,225 m en 7,8 m) helpt Talleres Ganomagoga bij het nauwkeurig bewegen van haar speciale lasmachines volgens de eisen van de klant.

De RA-serie van NSK maakt gebruik van de gecombineerde expertise van het bedrijf in rollager- en lineaire geleidertechnologieën. De optimale afmetingen van het rolelement, in combinatie met de speciale vorm van de rolgeleiders en rails, zorgen voor een superhoog draagvermogen en een even indrukwekkende stijfheid.

Geleidingen van NSK vereenvoudigen het lassen van windturbinemastenDe rolgeleidingen uit de RA-serie. Foto: NSK  

Een lange levensduur en soepele werking zijn verplichte vereisten in de toepassing bij Talleres Ganomagoga, want het bedrijf streeft naar nul defecten tijdens haar lasprocessen. Er werd daarom gebruik gemaakt K1 smeerunits die de onderhoudsvereisten sterk beperken. Hoogwaardige dichtingen (standaard bijgeleverd) verhinderen het binnendringen van vreemde stoffen, wat een zeer belangrijke factor is bij bewerkingen zoals lassen waar de potentiële verontreinigingsrisico's hoog zijn.

De rolgeleiders van de RA-serie bieden ook een superhoge nauwkeurigheid en soepele bewegingen, factoren die keer op keer een herhaalbare en stabiele positionering opleveren.

bron: NSK

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden