Laatste nieuws:

, 15 maart 2021 13:33

NSK rondt overname van Brüel & Kjær Vibro af

NSK Ltd. heeft de overname van Brüel & Kjær Vibro ('B&K Vibro'), een wereldwijde specialist op het gebied van condition monitoring systemen (CMS), afgerond. Sinds de initiële aankondiging op 10 december 2020 en de afronding van de overname, is NSK nog beter in staat om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar automatisering, besparing op arbeidskosten, slimme technologie en milieuvriendelijke oplossingen.

'
1/1
Bij conditiebewaking worden parameters zoals trillingen of temperatuur van een machine- of systeem gemonitord, waarbij veranderingen geanalyseerd worden die kunnen wijzen op een storing. Het machinepark kan probleemloos blijven werken, onderhoud kan perfect ingepland worden en er kunnen andere acties ondernomen worden om een grote storing te voorkomen.

Voor NSK betekent de overname door B&K Vibro een nieuwe stap in de ontwikkeling van een platform in de groeiende CMS-markt. De kernproducten van NSK zoals lagers, kogelomloopspindels en lineaire geleidingen zijn vitale componenten die een rechtstreeks invloed beoefenen op de werking en prestaties van machines. De schat aan informatie die NSK over deze componenten en de technologie bezit zal van onschatbare waarde zijn bij het verbeteren en ontwikkelen van de volgende generaties predictieve onderhoudssystemen van B&K Vibro. Zo wordt nieuwe toegevoegde waarde gecreëerd voor de gebruiker.

B&K Vibro heeft 220 werknemers in dienst en boekt een jaaromzet van ongeveer €52,5 miljoen, waarvan 43% toe te schrijven is aan de verkoop in Europa. De belangrijkste markten van het bedrijf zijn windenergie (42%, meer dan 30.000 installaties), olie en gas (16%, meer dan 10.000 installaties) en waterkracht en thermische energie (7%, meer dan 800 installaties).

"De integratie van B&K Vibro in de NSK Groep is het begin van onze boeiende opdracht om te innoveren in de snel groeiende markt van CMS oplossingen," zegt Saimon Nogami, Senior Executive Vice President van NSK Ltd. "De oplossingen van NSK en B&K Vibro zijn essentieel voor het verzekeren van de werking van bedrijfskritische infrastructuur voor windenergie, waterkracht, in de maakindustrie en andere sectoren die sterk aanwezig zijn in het dagelijkse leven over de hele wereld. We zullen gebruik maken van onze synergieën om het CMS-bedrijfsplatform te maximaliseren en duurzame groei op lange termijn te creëren.»

Marcel Van Helten, CEO van B&K Vibro, voegt hieraan toe: "B&K Vibro is zeer vereerd deel uit te maken van NSK, een bedrijf dat de wens uitspreekt om een leider te worden in conditiebewaking. De synergieën tussen onze bedrijven zijn duidelijk. Met de combinatie van het talent en de kennis die binnen onze bedrijven aanwezig is, zullen we samen in staat zijn om innovatieve bedrijfs- en engineeringoplossingen voor onze klanten uit te werken. Wij kijken uit naar het verbeteren van het CMS business platform van NSK en het versnellen van de groei in de ontluikende CMS-markt."

bron: NSK

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden