Laatste nieuws:

, 4 maart 2021 13:02

Ook op Mars vertrouwt NASA op Ty-Rap kabelbinders van ABB

De Rover Perseverance is na de landing op 18 februari 2021 zijn nieuwe planetaire thuis aan het verkennen met 's werelds meest geavanceerde technologie, waaronder Ty-Rap™ kabelbinders van ABB. Ook tijdens eerdere ruimtevaartexpedities beschermden ze onderdelen van NASA Rovers tegen de zware invloed van de elementen en radicale temperatuurveranderingen. En al bijna 50 jaar presteren de Ty-Rap kabelbinders onder de meest extreme omstandigheden op onze planeet.

'
1/1
De Ty-Rap kabelbinders van ABB, die te vinden zijn in gebouwen, metro's, de diepste oceanen en de ruimte, zijn ontworpen om aan de eisen van ruimtevluchten te voldoen en om corrosie en straling in de meest extreme omgevingen te weerstaan. NASA heeft met dezelfde Ty-Rap kabelbinders die wereldwijd in commerciële toepassingen worden gebruikt, de binnen- en buitenbekabeling en onderdelen van de Rover gebundeld en daarmee de betrouwbaarheid van onderzoeks- en laboratoriumapparatuur zekergesteld.
"Net zoals kabelbinders een praktische oplossing zijn voor gebruik in huis om elektriciteitssnoeren en kabels van bijvoorbeeld buitenverlichting te organiseren, kunnen de krachtige Ty-Rap kabelbinders de kabels en apparatuur van de Rover bundelen en vastzetten", aldus Matthias Heilmann, President van ABB-installatieproducten.
ABB Installation products levert sinds 1973 producten voor het ruimteprogramma. Zo worden Ty-Rap kabelbinders gebruikt op de nog steeds actieve NASA Curiosity-Rover en werden ze eerder gebruikt op de twee Spirit- en Opportunity-Rovers. Oorspronkelijk gepatenteerd in 1958 werden standaard Ty-Rap kabelbinders bekend vanwege hun Grip of Steel TM -vergrendeling voor zakelijk en huishoudelijk gebruik. Sindsdien zijn er bijna 30 miljard Ty-Rap kabelbinders geproduceerd. Aan elkaar gelegd genoeg lengte om meer dan twaalf keer de afstand naar de maan en terug te overbruggen.
De Mars 2020 Rover-missie met de Perseverance maakt deel uit van het Mars Exploration Program van NASA dat op langere termijn robotverkenning van de Rode Planeet uitvoert. De missie geeft prioriteit aan belangrijke wetenschappelijke doelen, inclusief antwoorden krijgen op belangrijke vragen over de mogelijkheid voor leven op Mars.
De langlopende relatie van ABB met NASA begon meer dan 30 jaar geleden door bijdragen te leveren ter ondersteuning van experimenten met optische sensoren van de spaceshuttle. In november 2020 werd een contract gesloten met het Jet Propulsion Laboratory van NASA. In 2025 zal essentiële technologie van ABB en partner Nüvü Cam?ras aan boord van de ruimtetelescoop meevliegen om voor het eerst beelden te maken van planeten buiten ons zonnestelsel. ABB is ook een belangrijke leverancier van de JPSS Amerikaanse weersatellietserie van NASA. Deze weersatellieten zijn cruciale hardware voor operationele en toonaangevende Amerikaanse ruimtemissies.

bron: ABB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden