Laatste nieuws:

, 10 februari 2021 09:34

Unieke toepassingen van kunststof glijlagers gezocht

Een offshore inspectie-apparaat, een drijvende catamaran en een bestuurder-assistentiesysteem voor mensen met beperkte mobiliteit. Wat ze gemeen hebben is het buitengewone gebruik van hoogwaardige kunststoffen in lagertechnologie waarmee ze in 2019 de manus onderscheiding wonnen. Een gezamenlijk initiatief, dat de kunststofspecialist igus elke twee jaar aankondigt, is nu op zoek naar unieke toepassingen met glijlagers. De winnaar zal een prijzengeld ontvangen van maximaal 5.000 Euro. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de manus award, biedt de jury een duurzaamheidsprijs aan.

'
1/1
445 inzendingen uit 32 landen deden mee aan de 2019 manus onderscheiding in 2019. De toepassingen liepen uiteen van industriële omgevingen zoals asperge-oogstmachines en het functionele leven in keukens tot aan lasermeettechnieken in de atletiek. Het grote aantal speciale inzendingen maakte het niet gemakkelijk voor de jury om de drie winnaars te kiezen. De Schotse uitvinders van een offshore inspectie-apparaat, de Duitse ontwikkelaar van een hogesnelheids-catamaran en een Frans bedrijf dat een bestuurder-assistentiesysteem ontwikkelde om mensen in staat te stellen met een loophandicap auto te rijden, waren de gelukkigen. "Er zijn in de afgelopen 10 jaar al meer dan 3000 verschillende inzendingen vanuit de hele wereld ontvangen door manus. Deze verschillende toepassingen laten de veelzijdige toepassingsmogelijkheden zien van kunststof glijlagers," legt Tobias Vogel uit, Vice President en hoofd van iglidur glijlagers en drylin lineaire technologie bij igus GmbH en jurylid van de manus award. De inzendingstermijn voor manus 2021 aa is gestart.

Vier prijzen - prijzengeld tot maximaal 5.000 Euro

De manus award kent een prijzengeld van tot wel 5.000 Euro. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag, maken inzenders nu kans een groene manus onderscheiding te winnen. "De jury wil de onderscheiding gebruiken om een zeer speciaal duurzaam project te eren", zei Tobias Vogel. Alle gebruikers kunnen online hun inzending sturen tot 12 februari 2021. Alles is mogelijk, van een serietoepassing in de industrie tot individuele items. Er moet tenminste één prototype van de gepresenteerde toepassing zijn gebouwd. De winnaars worden door een deskundige vakjury geselecteerd, die bestaat uit mensen afkomstig uit de wereld van de wetenschap, industrie en specialistische media en wordt uitgereikt tijdens de Hannover Messe van 2021.

bron: Igus

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden