Laatste nieuws:

, 2 februari 2021 14:52

Het benutten van natuurgeheimen: de E4Q kabelrups van igus wint Duitse Design Award

De E4Q kabelrups-serie werd door igus ontwikkeld om de best mogelijke oplossing te realiseren bij vrijdragende- en lange rijwegen. Tijdens dit proces, zorgen vormen die door de natuur zijn geïnspireerd voor een bijzonder laag gewicht, terwijl een uniek openingsconcept waarbij geen gereedschap nodig is de installatietijd met 40% reduceert. De E4Q heeft nu de Duitse Design Award ontvangen.

'
1/1
"Om het materiaal en daarmee het gewicht van de kabelrups te optimaliseren, zijn onze ontwikkelaars door de natuur geïnspireerd", legt Michael Blaß, afdelingshoofd van de divisie kabelrups-systemen bij igus uit. "Het afgeronde ontwerp is zeer organisch en is terug te vinden aan de buitenkant van de koppel- en stopelementen. Dit reduceert het gewicht met 10% vergeleken met de voorgaande E4.1 serie, en dat geldt ook voor de benodigde aandrijfenergie." Ondanks uitsparingen in het materiaal is het nieuw ontwikkelde product 20% sterker en stabieler. De schakels van deze kabelrups hebben volledig nieuw ontworpen PVC datakabel. dwarsverbinders met een vergrendelingsmechanisme voor een verminderd gewicht. Deze zorgen ervoor dat de kabelrupsen zonder gereedschap binnen enkele seconden geopend en gesloten kunnen worden. Vullen is daarom bijzonder gemakkelijk en de installatietijd wordt met 40% gereduceerd.

In de categorie "Uitmuntend productontwerp" werd de E4Q onderscheiden evenals de innovatieve Module Connect adapter, waarmee kabelrupsen inclusief kabels op de machine kunnen worden aangesloten met behulp van een kliksysteem. De German Design Award is de internationale prijs van de German Design Council. Haar doel is het ontdekken, presenteren en toekennen van prijzen voor unieke designtrends. 5.000 producten/projecten uit lmaar iefst 60 landen werden dit jaar ingezonden.

bron: Igus

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden