Laatste nieuws:

, 12 januari 2021 11:32

Sauna besturing powered by SIGMATEK: Voorgeprogrammeerd Zweten

Perfect voor het koude seizoen: Als onderdeel van een thesis voor hun diploma hebben vier studenten van de HTL Salzburg een saunabesturing geoptimaliseerd. De jonge technici werden in hun project ondersteund met de moderne automatiseringstechnologie en knowhow van SIGMATEK.

(vlnr) Julian Steiner, Florian Buchwinkler, Lorenz Hlawna en Alexander Niederreiter. Met het sauna besturingssysteem, dat door de HTL-studenten is aangepast, kunnen temperatuur en vochtigheid worden gemeten en bestuurd.'
(vlnr) Julian Steiner, Florian Buchwinkler, Lorenz Hlawna en Alexander Niederreiter. Met het sauna besturingssysteem, dat door de HTL-studenten is aangepast, kunnen temperatuur en vochtigheid worden gemeten en bestuurd.
1/1
Het besturingssysteem voor de sauna wordt bediend met de moderne automatiseringstechnologie van SIGMATEK. Alle belangrijke instellingen voor temperatuur, vochtigheid en licht kunnen worden gemaakt via een Multi Touch HMI kleurendisplay. Met de LASAL all-in-one engineering software is het programmeren van de sauna besturingsunit zeer eenvoudig. Bij de realisatie van het project werd het HTL team ondersteund door de experts van SIGMATEK.

"We werken al vele jaren succesvol samen met de HTL Salzburg om het praktijkonderwijs voor studenten te ondersteunen. Als automatiseringsfabrikant met ons hoofdkantoor in Salzburg is het geen verplichting, maar eerder een missie en een groot genoegen om de volgende generatie technici te ondersteunen", vertelt Marianne Kusejko, CFO en Personeelsmanager bij SIGMATEK.

Met het sauna besturingssysteem, dat door de HTL-studenten is aangepast, kunnen temperatuur en vochtigheid worden gemeten en bestuurd. Om de temperatuur te meten, is de sauna verdeeld in drie temperatuurzones, die elk een PT1000 temperatuur sensor bevatten. Met behulp van een timerfunctie kan de sauna voorgeprogrammeerd worden en vervolgens automatisch worden in- of uitgeschakeld. Een pixel LED-strip, waar kleur en helderheid kunnen worden aangepast, zorgt voor een comfortabele sfeer in de saunacabine. Een bijzonder praktische functie is de afstandsbediening van de sauna via de smartphone-app. Hierdoor kan de sauna gemakkelijk worden voorverwarmd terwijl u onderweg bent.

Technische details: Het krachtige S-DIAS systeem van SIGMATEK wordt gebruikt als hardware: een compacte CPU module en analoge en digitale I/Os. De sauna kan bediend worden via het ETT 732 multi-touch bedieningspaneel. De PL 221 pixel LED module biedt sfeerverlichting, en de object-georiënteerde, all-in-one engineering tool LASAL maakt een snelle programmering mogelijk. Met de SIGMATEK Remote Access App kan de sauna op afstand worden bediend via de smartphone.

bron: SigmaControl B.V.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden