, 21 december 2020 15:03

NSK neemt specialist in conditiebewaking over

NSK ondertekende met Spectris een overeenkomst over de overname van Brüel & Kjær Vibro. Dit bedrijf is werkzaam in conditiebewakingssystemen (CMS).

De toegang tot het klantenbestand, de technologie, de reputatie, CMS-specialisatie en het  informatiebestand stelt NSKhiermee  in staat om een CMS pijler uit te bouwen. Daarnaast zal de overname NSK de slagkracht geven om tegemoet te komen aan de vraag van de industrie naar verdere automatisering, besparing op arbeid, de inzet van slimme technologie en naleven van de milieuregelgeving. De belangrijkste producten van het bedrijf, waaronder lagers, zijn ook de belangrijkste componenten die het functioneren en de prestaties van het productie-apparaat onderteunen. De data, technologie en kennis die NSK in de loop der jaren verzamelde, is de sleutel tot de ontwikkeling van een periodiek onderhoudssysteem.
Periodiek onderhoud, de onderhoudsmethode van de volgende generatie, won de afgelopen jaren aan kracht in de productiesector. Door de toepassing van CMS kunnen periodieke onderhoudssystemen bijdragen aan productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen. Het systeem leidt ook tot productie-innovatie en helpt zo aan een versnelde digitale transformatie van productie-infrastructuur.
B&K Vibro zal zelfstandig functioneren als een autonome organisatie onder direct toezicht van de president en CEO van NSK en zal dankzij diens middelen verder haar werking
verder kunnen uitbouwen.

Foto's:

NSK neemt specialist in conditiebewaking over

© Aandrijvenenbesturen.nl