Laatste nieuws:

, 21 december 2020 09:41

Schaeffler Optime krijgt Industry 4.0 Innovation Award

Het conditiebewakings- systeem Schaeffler Optime heeft de Industry 4.0 Innovation Award gewonnen. Het is de vijfde keer dat het VDE-Verlag, de Centrale Vereniging van de Elektrische en Elektronische Industrie (ZVEI) en de Standardization Council Industry 4.0 deze onderscheiding uitreiken.

'
1/1
Optime, dat pas een paar maanden geleden op de markt werd gebracht, is ontwikkeld voor de conditiebewaking van complete fabrieken en productie-installaties. De focus van de monitoring ligt op elektromotoren, pompen, aggregaten en ventilatoren; aandrijvingen en aggregaten die in grote aantallen worden gebruikt en nauwelijks of alleen handmatig worden bewaakt bij gebrek aan economische en technische oplossingen.
Schaeffler : 'Operators klagen vaak over de hoge kosten voor conditiebewakingssystemen, veroorzaakt door complexe installatie en configuratie, moeilijk te berekenen extra kosten voor handmatige data-analyse, evenals de kwaliteit en informatieve waarde van de analyses. Ons bedrijf overwint deze specifieke hindernissen met het conditiebewakingssysteem Optime en creëert zo voor het eerst de mogelijkheid van een eenvoudige, kostenefficiënte en zeer schaalbare conditiebewaking. Operators of onderhoudspersoneel van productiesystemen kunnen eenvoudig binnen een dag honderden meetpunten installeren en in bedrijf stellen. De vakkennis van Schaeffler op het gebied van trillingsanalyse en aandrijftechniek maakt een hoge mate van automatisering bij inbedrijfstelling en data-analyse mogelijk, waardoor de dure inbedrijfstelling van externe experts overbodig wordt.'
Conditiebewaking met Schaeffler Optime kost enkele centen per meetpunt per dag.

bron: Schaeffler

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden