, 15 december 2020 10:42

Hyundai wil ziekenhuispatiëntjes helpen met miniversie 45 Concept (video)

Hyundai onthult in een korte video op YouTube details van zijn unieke elektrische miniauto die geïnspireerd is op de Hyundai 45 Concept. In de video is te zien hoe de kleinere versie van de volwassen conceptauto jonge patiënten van het SJD Barcelona Children’s Hospital in Spanje opvrolijkt. De elektrische miniauto maakt hiervoor gebruik van een vorm van Artificial Intelligence (AI).

Hyundai schonk de elektrische miniauto aan het SJD Barcelona Children's Hospital waar jonge patiënten ermee van het ziekenhuisbed naar de behandelkamer mogen rijden. Dit ritje is voor kinderen heel stressvol en de miniauto van Hyundai moet dit voor de kinderen een stuk draaglijker maken.
De technologie herkent gezichtsuitdrukkingen en houdt de hartslag en de ademhalingsfrequentie in de gaten en combineert deze gegevens met input van de auto, waaronder de snelheid waarmee gereden wordt, de acceleratie en vibraties. Met behulp van ‘machine learning' verwerkt de technologie al deze gegevens om een optimale rijervaring te kunnen bieden door onder meer de verlichting, het interieurklimaat, de audio en de geurdispenser aan te sturen.
Het Facial Emotion Recognition System in de miniauto maakt gebruik van een camera die de emoties van het kind achter het stuur herkent. Een ademhalingsoefeningsband wikkelt zich om het lichaam van het kind heen en kleine luchtzakken oefenen lichte druk uit om angst te verlichten en een stabielere ademhaling mogelijk te maken.
De adaptieve verlichting onder de auto kleurt groen, geel of rood, afhankelijk van de emotionele toestand van het kind. De Emotion Adaptive Scent Dispenser verstuift geur. De miniauto blaast zelfs bellen om van de rit een feestje te maken.

Foto's:

Hyundai wil ziekenhuispatiëntjes helpen met miniversie  45 Concept

© Aandrijvenenbesturen.nl