Laatste nieuws:

, 15 december 2020 10:40

Jaguar land rover gebruikt blockchain voor transparante inkoop grondstoffen

InMotion Ventures, de participatiemaatschappij van Jaguar Land Rover voor durfkapitaal en mobiliteitsdiensten, investeert in blockchaintechnologiebedrijf Circulor. Hiermee is JLR in staat om premium grondstoffen in te kopen met meer transparantie over de herkomst daarvan, evenals het welzijn en de naleving van de leveranciers.

'
1/1
De investering in Circulor is het gevolg van de toewijding van JLR om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarbij innoveert het bedrijf continu om de ecologische en ethische impact van de producten gedurende de gehele levenscyclus te verminderen. De technologie van Circulor kan waardevolle grondstoffen traceren van oorsprong tot leverancier in een wereldwijde toeleveringsketen. Daarbij wordt blockchaintechnologie toegepast om de traceerbaarheid van mineralen te vergroten die nodig zijn voor de productie van batterijen voor elektrische voertuigen.
De technologie maakt gebruik van GPS, biometrie en QR-codes om het toeleveringsproces van grondstoffen stap voor stap digitaal te verifiëren. Dit proces stelt JLR ook in staat om de CO2-voetafdruk van het leveringsnetwerk te beoordelen. Dankzij blockchaintechnologie kan informatie niet worden gewijzigd of gemanipuleerd, waardoor klanten er volledig op kunnen vertrouwen dat de toeleveringsketen authentiek is en alle materialen duurzaam zijn ingekocht.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden