Laatste nieuws:

, 19 november 2020 13:27

Interroll start samenwerking met Fontys Venlo

Jens Karolyi, Senior Vice President Corporate Marketing and Culture en lid van het Group Management bij Interroll en Bram ten Kate, campusdirecteur bij het Nederlandse Fontys Venlo, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van de samenwerking is om studenten op het gebied van logistiek, informatietechnologie (IT), techniek en bedrijfskunde inzicht te geven in de wereld van de moderne intralogistiek en hen in staat te stellen hun opgedane kennis in de praktijk te brengen bij Interroll, 's werelds grootste leverancier van material handling oplossingen.

Vlnr: : Sophia Gruner (Hoofd International Business Relations, School of Technology and Logistics, Fontys), Leyla Kolcu (Blended Learning Manager, Interroll Academy), Johan Wijnhoven (Coördinator Stages en Afstudeerprojecten, Fontys) en Jens Karolyi (Senior Vice President Corporate Marketing & People Development, Interroll Group).'
Vlnr: : Sophia Gruner (Hoofd International Business Relations, School of Technology and Logistics, Fontys), Leyla Kolcu (Blended Learning Manager, Interroll Academy), Johan Wijnhoven (Coördinator Stages en Afstudeerprojecten, Fontys) en Jens Karolyi (Senior Vice President Corporate Marketing & People Development, Interroll Group).
1/1
Naast bedrijfsbezoeken biedt Interroll studenten die afstuderen de mogelijkheid om stage te lopen en hun afstudeerscriptie te schrijven. Specialisten van Interroll zullen daarnaast gastcolleges geven op de hogeschool. In ruil daarvoor krijgt Interroll de mogelijkheid om te publiceren over carrièremogelijkheden in de hogeschoolmedia, deel te nemen aan carrièrebeurzen en intensief en regelmatig contact te onderhouden met afgestudeerden van Fontys Venlo.

"We kijken uit naar de samenwerking met de gerenommeerde Fontys Hogeschool en de uitwisseling van ideeën met talenten die geïnteresseerd zijn in logistieke en automatiseringsvraagstukken", verklaart Jens Karolyi, hoofd van de Interroll Academy in Baal, Duitsland, die verantwoordelijk is voor de samenwerking. "Bijna geen andere sector is momenteel zo dynamisch als de intralogistiek - zowel wat betreft toekomstige technologieën als loopbaantrajecten."
De samenwerking tussen Interroll en Fontys Venlo is vooral gericht op de School of Technology and Logistics en de International Business School van de hogeschool, beide gevestigd in Venlo. De studenten van deze internationale onderwijsinstellingen komen voornamelijk uit Nederland, Duitsland en andere Europese en wereldwijde landen. De studieprogramma's omvatten logistieke engineering/logistiek management, bedrijfsinformatica/software engineering, werktuigbouw.
"Met Interroll hebben we een toonaangevende samenwerkingspartner op dit vakgebied gevonden die veel waarde hecht aan hoger onderwijs en opleiding. We verwachten veel van de perspectieven die dit voor onze studenten biedt", aldus Bram ten Kate, campusdirecteur van Fontys Venlo.

De Fontys University of Applied Sciences is met circa 44.000 studenten een van de toonaangevende hogescholen in Nederland. Zo'n 4.200 van deze studenten studeren aan de International Business School en de School of Technology and Logistics van Fontys Venlo.

bron: Interroll

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden