Laatste nieuws:

, 19 november 2020 13:10

Copa-Data bouwt nieuw kantoor in Salzburg

Copa-Data bouwt een extra kantoorgebouw op 250 meter afstand van het hoofdkantoor in Salzburg. Het milieuvriendelijke gebouw zal het grootste deel van de energie die het genereert zelf gebruiken en een Smart Building zijn met behulp van zenon Software Platform.

COPA-DATA bouwt het nieuwe energiezuinige gebouw (hier te zien als 3D-model) met 120 nieuwe kantoorwerkplekken op slechts 250 meter afstand van het bestaande hoofdkantoor in Salzburg.'
COPA-DATA bouwt het nieuwe energiezuinige gebouw (hier te zien als 3D-model) met 120 nieuwe kantoorwerkplekken op slechts 250 meter afstand van het bestaande hoofdkantoor in Salzburg.
1/1
Het energiezuinige gebouw met zes verdiepingen, dat een ondergrondse parkeergarage omvat, wordt in een tijdsbestek van 14 maanden gebouwd. Het ontwerp omvat ruimte voor 30 parkeerplaatsen en bijna 90 fietsparkeerplaatsen. Er komen oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen. Twee grote kleedruimtes met douches voor de fietsers bevinden zich in de kelder.
"Om wendbaar te blijven in de manier waarop we werken en in de manier waarop we het gebouw gebruiken, hebben we besloten om kantoorvloeren te specificeren die kunnen worden onderverdeeld in modules," zegt Chief Marketing and Operations Officer Phillip Werr. De stroom voor de werkplekken wordt via het plafond aangesloten om het kantoorlandschap flexibel te houden.

Energiezuinig en comfortabel

Een 60 KWp PV-systeem zal de elektriciteit voor het gebouw opwekken. zenon Software Platform zal het energieverbruik van het gebouw besturen en optimaliseren en zo wordt het nieuwe gebouw een Smart Building. Het eigen pekelwater warmtepompsysteem van het gebouw verwarmt en koelt de kamers - aangedreven door twaalf 150 meter diepe sondes. De verwarmings- en koelleidingen moeten direct in het beton worden geïnstalleerd.
In combinatie met de centrale ventilatie via ventilatiekanalen op de kantoorplafonds, wordt de binnenkomende frisse lucht gefilterd en temperatuurregeling geregeld om een optimaal binnenklimaat te garanderen. Om zoveel mogelijk natuurlijk, niet-verblindend licht in de kantoren te krijgen, zal de meerderheid van de ramen worden gericht op het noordwesten.

bron: SigmaControl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden