Laatste nieuws:

, 3 november 2020 14:06

Yaskawa en Lorch Welding Systems kondigen een Europese samenwerking aan

Yaskawa, wereldwijde technologieleverancier op het gebied van robotica, aandrijf- en besturingstechnologie, en Lorch Welding Systems, een van de technologieleiders op het gebied van booglassen, kondigen hun toekomstige samenwerking aan om in heel Europa nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan industriële bedrijven in de lassector.

'
1/1
De partners zien vooral bij middelgrote bedrijven een enorm potentieel om de komende jaren productieprocessen te automatiseren en de industrie te ondersteunen bij de omschakeling naar een moderne digitale productie.

"We zijn marktleider in de lassector met ons brede portfolio van complete systemen voor lasautomatisering. Mede door de opkomst van collaboratieve robotica en een nog nauwere samenwerking tussen mens en machine ligt het voor de hand dat we hierin samenwerken met bekende lasbronfabrikanten zoals Lorch," zegt Otwin Kleinschmidt, Division Manager Yaskawa Europe Robotics.

Wolfgang Grüb, Managing Partner van Lorch Welding Systems: "We zijn zeer verheugd over de gestarte samenwerking met Yaskawa op het gebied van lasrobotica. Met dit partnerschap zullen we in de toekomst gezamenlijke oplossingen creëren waarmee klanten hun productie verder kunnen automatiseren en om hun concurrentievermogen verder te vergroten. In de komende jaren zien we een toenemende vraag naar geautomatiseerde lasoplossingen, vooral in de middelgrote sector maar ook in de grootschalige industrie. Hier willen we gezamenlijk de efficiëntie van onze klanten verhogen ".

Met een jaaromzet van circa 3,8 miljard euro is Yaskawa een wereldwijde technologieleverancier op het gebied van robotica, aandrijf- en besturingstechnologie en oplossingen in de energiesector. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit Drives (GA700 frequentieomvormer), Motion Control (Sigma-7 servo-aandrijvingen en servomotoren, machinebesturingen), Robotica (MOTOMAN industriële robots, robotsystemen), System Engineering (generatoren en converters) en Informatietechnologie (software producten).

De booglassystemen van Lorch lastechniek voor de industrie, de veeleisende metaalhandel en het gebruik in automatisering worden al meer dan 60 jaar in Duitsland en geëxporteerd naar meer dan 60 landen. Door de nabijheid van de bedrijven en een duidelijke praktijkgerichtheid biedt Lorch zijn klanten herhaaldelijk innovatieve lastoepassingen aan die de winstgevendheid van het bedrijf aanzienlijk verhogen. De laatste innovatie is Lorch Connect, waarmee het bedrijf lastechnieken kan netwerken zonder complexe IT-installatie en alle belangrijke lasgegevens in één oogopslag heeft.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden