Laatste nieuws:

, 21 oktober 2020 11:00

ABB breidt portfolio van high-speed industriële robots uit door overname van Codian

ABB heeft Codian Robotics B.V. overgenomen, een toonaangevende leverancier van delta robots, die voornamelijk worden gebruikt in uiterst nauwkeurige pick-and-place toepassingen.

'
1/1
Het assortiment van Codian Robotics omvat een hygiënische robotlijn, die bedoeld is voor omgevingen waar de strengste hygiënische eisen gelden, inclusief de voedingsmiddelen en dranken- en farmaceutische industrie. Met deze overname versterkt ABB haar aanwezigheid in de groeiende markt van delta robots.

Codian Robotics is gevestigd in Ede in Nederland en heeft wereldwijd 20 mensen in dienst. Het bedrijf zal haar klanten rechtstreeks blijven bedienen. De overname werd ondertekend en afgerond op 1 oktober 2020 en beide partijen kwamen overeen geen details bekend te maken met betrekking tot het overnamebedrag.

"Onze overname onderstreept onze focus op baanbrekende technologie, die onze klanten helpt om het potentieel van automatisering volledig te kunnen realiseren en hun flexibiliteit te vergroten in een snel veranderende markt", aldus Sami Atiya, President van ABB Robotics & Discrete Automation. "De technologieën en industriële expertise van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op onze reeks van voedingsmiddelen en dranken-, farmaceutische-, servicerobotica- en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machine-centric robotics aanbod van ABB ondersteunen."

Omdat vandaag de dag de meeste robots in de voedingsmiddelenindustrie niet ontworpen zijn om voedsel aan te raken, omvat het portfolio van Codian Robotics een hygiënisch ontwerp dat veilige, onverpakte voedselverwerking mogelijk maakt.

"Er is een sterke behoefte aan pick-and-place robots die hoge hygiënische normen garanderen, versneld door de COVID-19 pandemie. Onze klanten in de voedingsmiddelen en dranken-, de farmaceutische- en de logistieke industrie zijn vooral geïnteresseerd in het potentieel van automatisering, waardoor toeleveringsketens kunnen blijven functioneren en het welzijn van de werknemers wordt beschermd", aldus Atiya.

In de toekomst zal ABB in staat zijn om haar klanten een breder scala aan delta robots en geïntegreerde oplossingen te bieden vanuit één enkele bron, wat bijdraagt aan de machine-centric robotics strategie van ABB die machineautomatisering en robotbesturing integreert in één enkel platform.

Hans Wimmer, President van de Machine Automation divisie van ABB en Managing Director van B&R, zei: "Met Codian Robotics verwerven we een van 's werelds meest succesvolle leveranciers van delta robots met een buitengewone staat van dienst in de sector van machinebouwers. In de toekomst zullen we in staat zijn om onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen aan te bieden - wereldwijd en voor alle industrieën."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden