Laatste nieuws:

, 14 oktober 2020 09:05

Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’ gaat digitaal

Op vrijdag 27 november 2020 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW, de bijeenkomst ‘Platform Industrie & veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van en voor de industrie volgen. Alle betrokkenen in de verschillende sectoren kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.

'
1/1
Het platform Industrie & Veiligheid biedt voor iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen rondom wetgevend en normatief kader die van belang zijn voor de industrie te volgen. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in standaardisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het Platform Industrie & Veiligheid informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gesproken over de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor Machine- en Arbo-veiligheid. Het ministerie SZW zal een presentatie geven over de laatste ontwikkelingen van de Machinerichtlijn en de wijzigingen op gebied van ATEX en drukapparatuur. Daarbij wordt de herziening van NPR 7910 ‘Gevarenzone-indeling met betrekking tot explosiegevaar' toegelicht.

Aanmelden digitale bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid'

De bijeenkomst is digitaal op vrijdag 27 november 2020 (10.00 - 12.00 uur) en is kosteloos. Wilt u als belanghebbende deelnemen aan de bijeenkomst, meld u dan aan via NEN Evenementen. Op deze pagina is ook het volledige programma te vinden.

Meer informatie en meepraten over de inhoud van normen

Voor informatie over het platform, neem contact op met Okke-Jaap Prent, telefoon 015 2 690 156 of ga naar Platform Industrie & Veiligheid, of e-mail iv@nen.nl . Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? NEN heeft een groot aantal normcommissies, discussieplatforms en informatiebronnen betreffende industrie & veiligheid. Voor meer informatie over deze commissies en platformen stuur een e-mail naar iv@nen.nl .

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden