Laatste nieuws:

, 14 oktober 2020 08:59

NSK brengt een nieuwe lagercatalogus voor elektromotoren uit

NSK brengt een nieuwe catalogus uit waarin het uitgebreide aanbod standaardlagers voor elektromotoren getoond wordt. In de 36 pagina’s tellende catalogus staat vol aan informatie, advies en technische informatie voor alle ingenieurs die installaties met elektromotoren ontwerpen of onderhouden. Daarnaast is er ook aandacht voor oplossingen zoals diepgroefkogellagers en cilinderlagers.

'
1/1
In het handige formaat van de catalogus worden de lagervereisten voor elektromotoren in vier belangrijke toepassingsgebieden opgelijst: servomotoren, hoogrendementsmotoren, toerentalgeregelde (omvormer) motoren en elektrische voertuigmotoren (EV).

Voor elk toepassingsgebied wordt het optimale lagergamma met de belangrijkste kenmerken en bijhorende technische informatie weergegeven. Dit geldt voor zowel standaardreeksen en de hoogwaardige lagers uit het NSKHPS gamma als voor de andere technologieën waarbij lagers op elektromotorassen ingezet worden. Dergelijke technologieën zijn bijvoorbeeld kwalitatieve smering en afdichtingen en -afhankelijk van het vereiste profiel- lagers met kunststof behuizing, diepgroefkogellagers met keramische kogels en kruipvrije lagers die beschadiging door fretting minimaliseren.

Het lagergamma voor elektromotortoepassingen van NSK komt tegemoet aan de nieuwste trends in de sector, door het leveren van hoogwaardige oplossingen met een laag energieverlies, hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. Zo omvat het gamma bijvoorbeeld lagers die speciaal ontworpen zijn voor het aanbieden van een laag koppel en een lage warmteontwikkeling.

De nieuwe catalogus bevat ook nuttige informatie over het diagnosticeren van lagerschade met behulp van geluids- of trillingsanalyse. Dit materiaal wordt aangevuld met een oplijsting van de typische schadepatronen die kunnen optreden in de lagers van elektromotoren. Ook is er aandacht voor de selectie van de optimale smering voor elke toepassing.

bron: NSK Europe

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden