Laatste nieuws:

, 29 september 2020 12:49

De ondernemer draait door: cybertalks

Volgende week is het zover. Op donderdag 8 oktober van 17.00 tot 18.00 uur vindt de eerste editie plaats van de interactieve Cybertalks ‘De ondernemer draait door’, een initiatief van de gezamenlijke Platforms Veilig Ondernemen in Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) met medewerking van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport. Over hoe techniek, thuiswerken en cybercriminaliteit je dagelijkse bedrijfsvoering beïnvloeden. En hoe je ervoor zorgt dat je bedrijf gezond blijft, op de korte en lange termijn.

'
1/1
Deze serie talkshows draait om het probleem cybercrime, het gedrag van eigenaren, directeuren en werknemers én de passende oplossingen. Dit alles komt aan bod onder leiding van misdaadjournalist en programmamaker Kees van der Spek en presentator Kevin van den Berg, samen met regionale ondernemers, cyberspecialisten en overheidsfunctionarissen. De talkshows worden live uitgezonden vanuit vier regio‘s en opgeluisterd met korte vlogs en entertainment. Aanmelden kan via www.deondernemerdraaitdoor.nl.

De eerste aflevering wordt uitgezonden vanuit het gemeentehuis in het Limburgse Weert. Het credo van één van de gasten, ondernemer Xander Koppelmans is: ‘Onwetendheid is geen excuus', waarbij hij de stelling onderschrijft dat het niet de vraag is óf, maar wanneer je wordt gehackt!. Zelf raakte hij zijn bedrijf kwijt door zo'n hack en maakte een volledige herstart. Natascha Rouette - MediaInn, Sittard - raakte door ransomware al haar data kwijt, maar herstelde met een flinke inspanning.

De burgemeester van Weert, Ina Lepping-Schuitema geeft haar visie op de rol van de gemeente bij het verbeteren van de digitale veiligheid van inwoners en bedrijven. Verder schuift Fabian Leijten, ondernemer en oprichter van de Digibende, aan tafel om te vertellen over zijn visie op opleiden in cybersecurity en hoe die gestalte krijgt in de Digibende.

Afleveringen

Na de eerste editie vanuit Limburg volgen de komende weken de Cybertalks op maandag 19 oktober in Brabant - ‘Binnen 3 seconden was het ‘Game Over', op dinsdag 3 november in Zuid-Holland - Brandverzekering: ja! Cyberverzekering: is dat nou écht nodig? én op maandag 9 november Noord-Holland - Veilig thuiswerken is het credo, of valt dat in praktijk wat tegen?

Op www.deondernemerdraaitdoor.nl vinden ondernemers alle informatie en kunnen zij zich aanmelden om live mee te praten.

bron: www.deondernemerdraaitdoor.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden