Laatste nieuws:

, 3 september 2020 11:10

NSK Academy voegt online trainingsmodule toe rond voedings- en drankenproductie

De NSK academie voegt online trainingsmodule toe rond voedings- en drankenproductiet aan zijn cursusportfolio. De opleiding is bedoeld om de kennis te vergroten van wie betrokken is bij de ontwikkeling en bouw van machines voor de voedsel- en drankensector.

'
1/1
De module geeft een overzicht van de factoren die van belang zijn bij het gebruik van lagers in dergelijke toepassingen. Zoals bij elke beschikbare trainingsmodule van de NSK academie wordt iedereen die de cursus afrondt, uitgenodigd om een reeks vragen te beantwoorden om zijn of haar kennis te testen. Deelnemers die 80% van de punten halen, krijgen een certificaat ter erkenning van hun prestatie.
De werkomstandigheden in de voedsel- en drankenindustrie zijn vaak zeer uitdagend, vooral voor roterende apparatuur. Die omgeving heeft nadelige gevolgen voor veel componenten, waaronder lagers. Dat leidt tot voortdurende storingen, gevaarlijke werkomstandigheden en kostbare stilstand.
De nieuwe online trainingsmodule van de NSK academie wil een beter begrip van de specificaties van de lagers en het gebruik ervan in de veeleisende voedsel- en drankensector creëren. De brochure bevat een introductie tot deze sector, de belangrijkste aandachtspunten en de machinetypes en apparatuur die afhankelijk zijn van de daar ingezette lagertechnologie.

Vaak gebruikte systemen zijn daar onder meer transportbanden, wasinstallaties, mixers, vulinstallaties, breekmachines, schilmachines, friteuses, ovens, stomers en diepvriezers, om er maar enkele op te sommen.

In het bijzonder wordt bekeken naar wat er gebeurt met lagers onder verschillende omstandigheden, en het identificeren van de bijhorende faalwijzes. De factoren die door de nieuwe e-learning cursus worden behandeld zijn onder andere een natte/schone voedingslijn, vuil/korrelig en warm/koud. Voor elke toestand krijgen de deelnemers een overzicht van de lageroplossingen van NSK en de achterliggende technologie die ontwikkeld werd om dergelijke problemen op te lossen.

De module handelt ook over de lagers die ingezet worden in de algemene voedsel- en drankindustrie, zoals in tandwielkasten, elektromotoren, pompen en verpakkingsmachines.

Op het einde van de cursus zijn alle deelnemers meer te weten gekomen over de moeilijke omstandigheden in het voedings- en drankenindustrie en hoe de levensduur van de lagers er kan worden gemaximaliseerd. Deze doelstelling is in lijn met het basisprincipe van de NSK-academie, die opgericht werd om deelnemers toe te laten hun kennis uit te breiden rond de recentste NSK-lageroplossingen, die ze dagelijks kunnen toepassen om de levensduur van de machines te maximaliseren. Alle online trainingsmodules werden ontworpen om het kennisniveau van het personeel te verhogen en OEM's te helpen een betere rentabiliteit te bereiken dankzij minder onderhoudsnood.

bron: NSK Academy

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden