Laatste nieuws:

, 20 augustus 2020 13:50

Vernieuwde Verify app van NSK nu ook voor industriële lagers

De Verify app van NSK kreeg recent een upgrade om ook de algemene, grote en extra grote lagers voor industriële toepassingen te verifiëren. Aanvankelijk focuste de Verify app – die de authenticiteit van lagers controleert- vooral op het gamma superprecisie lagers van het bedrijf. Deze lagers worden voornamelijk ingezet in bewerkingsmachines. Het uitbreiden van de gratis app naar andere productapplicaties leidt is efficiënter en een laat een bredere toepassing van IT-gebaseerd plant management toe.

'
1/1
NSK Verify geeft de gebruiker informatie over de authenticiteit van zijn product door het uitlezen van de 2D-barcode die op de verpakking van elke lagerverpakking staat. Door deze informatie vervolgens te vergelijken met de database van NSK kan beoordeeld worden of het om een origineel component gaat. Factoren zoals authenticiteit en traceerbaarheid zijn vitaal in tijden waarin namaaklagers sterk aanwezig blijken in de markt, ondanks de belangrijke inspanningen van NSK om namaakproducenten te identificeren en vervolgen.

In de NSK Verify app is nu ook ruimte voor de grote kegel en cilindrische lagers van het bedrijf. Daarbij onder andere tonlagers, kogellagers, cilindrische rollagers, kegellagers, druklagers en grote lageronderdelen. Ook gebruikers van de extra grote lagers kunnen beroep doen op de NSK Verify app.

Via het lezen van de 2D barcode verifieert de NSK Verify app niet enkel de echtheid van het lager, maar ook het aantal toegangspogingen via het product ID, het individueel identificatienummer en -voor de courante lagers- het 20-cijferige productnummer. Bovendien wordt voor de superprecisie lagers ook bijkomende productinformatie verschaft zoals toleranties van de afmetingen, de nauwkeurigheid en het type smering. Via de NSK Verify app kan ook handige informatie zoals productdata, catalogi en toepassingsspecifieke informatie geraadpleegd worden zodat de app een mooie meerwaarde betekent.

De app is inzetbaar voor alle in Japan geproduceerde lagers waarbij in de rechterbenedenhoek een ‘N' gemarkeerd staat bij de 2D barcode op het verpakkingslabel op de doos. Dit geldt voor de producten die vanaf 2018 op de markt kwamen. Als de NSK Verify app op oudere lagers gebruikt wordt, zal dit resulteren in een foutmelding.

Gebruikers die over een oudere versie van NSK Verify beschikken zullen een automatische melding krijgen zodra de recentste update klaar is.

De app is gratis beschikbaar in de Apple store (voor iOS gebruikers) en Google Play (voor Android gebruikers).

bron: NSK Europe

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden