Laatste nieuws:

, 20 augustus 2020 13:46

Lineaire robot van Güdel, nog productiever met intelligent energietoevoersysteem (video)

Plan onderhoud vooraf: dit doel wordt niet alleen nagestreefd door igus met haar intelligente smart plastics producten voor het bewaken van kabelrupsen, kabels en glijlagers, maar fabrikanten van machines en systemen bieden ook steeds meer oplossingen met hun eigen hulpmiddelen voor het bewaken van de conditie van machines. Eén van het is het Zwitserse bedrijf Güdel: de automatiseringsspecialist maakt gebruik van de igus sensoren EC.M en EC.W voor haar lineaire robots.

'
1/1
"De sensoren meten de beweging en de slijtage van de vier kabelrupsen die worden gebruikt en sturen de meetwaarden via de icom data-module naar de conditiebewakingscomputer van Güdel", legt Richard Habering uit, hoofd van de smart plastics divisie bij igus. Door verbinding te maken met de igus cloud, wordt de data geëvalueerd met behulp van AI en "machine learning". De integratie van de geanalyseerde data vindt plaats via het conditiebewakingssysteem van Güdel. "Met het hulpmiddel kan de gebruiker de status van de kabelrupsen en gebruikte rollen bewaken", zegt Daniel Bangerter, hoofd klantenservice bij Güdel. "Onderhoud kan worden gepland door het verzamelen en evalueren van data."
In onderstaande video leggen Richard Habering en Daniel Bangerter precies uit hoe voorspelbaar onderhoud werkt met smart plastics en het conditiebewakingssysteem van Güdel:

bron: Igus

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden