Laatste nieuws:

, 18 augustus 2020 14:20

Duizend banen weg bij Deutz

De Duitse Fabrikant van aandrijfsystemen Deutz gaat vanaf dit jaar jaarlijkse kostenbesparingen doorvoeren van zo’n honderd miljoen euro.Hiervoor worden de bedrijfskosten aangepast, maar de besparingen zijn ook afkomstig van een verlaging van de personeelskosten. In totaal zullen er duizend banen verdwijnen, in de eerste helft van dit jaar verdwenen er al 380 arbeidsplaatsen, met name uitzendkrachten. De meeste ontslagen vallen in Duitsland.

Foto: Deutz'
Foto: Deutz
1/1
Het bedrijf zagin de eerste helft van 2020 een aanzienlijke daling van de bedrijfspresentaties. De vraag daalde doordat klanten de voorraden van motoren die ze hadden opgebouwd voordat de nieuwe emissienormen van kracht werden, bleven verkopen, wat eind 2019 al had geleid tot een laag niveau van lopende orders, en door de macro-economische impact van de coronacrisis in wat al een uitdagende marktomgeving was. Bovendien werd de bedrijfsvoering in het tweede kwartaal aanzienlijk verstoord als gevolg van een tijdelijke productiestop en de invoering van werktijdverkorting.

"De negatieve effecten van de coronacrisis op de wereldeconomie en dus op onze motoractiviteiten kunnen niet worden genegeerd. Op dit moment kan niemand voorspellen hoe de coronacrisis zich zal blijven ontwikkelen", CEO Frank Hiller. "Om op de lange termijn concurrerend te zijn en ervoor te zorgen dat het bedrijf op koers blijft voor succes, is het van vitaal belang dat we onze processen en structuren regelmatig herzien. We hebben dit gedaan en we verwachten dat de uitvoering van het daaruit voortvloeiende actieplan vanaf eind 2022 een jaarlijkse kostenbesparing van in totaal ongeveer honderd miljoen euro zal opleveren."

De nieuwe orders daalden met 34,6 procent op jaarbasis tot 623,6 miljoen euro. De daling is niet enkel te wijten aan het coronavirus, maar ook aan het hoge aantal nieuwe orders in de voorgaande periode, toen klanten een voorraad opbouwden voordat de nieuwe emissienormen van kracht werden. De omzet daalde in het eerste halfjaar met 33,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019, tot 620 miljoen euro.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden