Laatste nieuws:

, 16 juni 2020 15:05

Gratis AR-software voor onderhoud op afstand

PTC en Rockwell Automation geven klanten tot augustus 2020 gratis augmented reality (AR)-software aan. De PTC Vuforia Chalk-software maakt het servicepersoneel en operators mogelijk samen te werken met experts op afstand om onbekende of onverwachte machine- of apparatuurproblemen op te lossen. Vuforia Chalk is vergelijkbaar met de FaceTime-service van Apple, met AR-mogelijkheden die zijn afgestemd op industriële omgevingen.

'
1/1
"De Covid-19-pandemie heeft geleid tot onzekere tijden voor de hele wereld, en we hopen dat dit kleine gebaar organisaties helpt bij het navigeren door de wateren die voor ons liggen", zegt Rachel Conrad, vice-president en general manager voor klantenondersteuning bij Rockwell. "De verbeteringen die Vuforia Chalk biedt, stellen onze klanten in staat om de crisis het hoofd te bieden.

Meer dan 500 bezoeken op afstand

Rockwell gebruikte onlangs Vuforia Chalk zelf, nadat een oude klant als gevolg van de reisbeperkingen van Covid-19 geen onmiddellijke ondersteuning ter plaatse kon krijgen. Met behulp van de software kon een lokale technicus de locatie van de klant bezoeken, terwijl een Rockwell-servicemonteur de onderhoudsbehoeften van de machines op afstand begeleidde. Meer dan 500 Rockwell-servicemonteurs hebben nu op afstand servicebezoeken gebracht aan de locaties van klanten.

FactoryTalk InnovationSuite

Vuforia Chalk maakt deel uit van de FactoryTalk InnovationSuite die PTC en Rockwell Automation gezamenlijk op de markt brengen nadat Rockwell in 2018 1 miljard dollar heeft geïnvesteerd om tot een strategische samenwerking te komen. "We zijn blij dat Rockwell Automation zijn klanten gratis Vuforia Chalk-bedrijfslicenties aanbiedt en hen in staat stelt hun activiteiten op peil te houden in het licht van de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt", zegt Mike Campbell, executive vice-president van PTC en general manager van de augmented reality-producten.

‘Factory Insights as a Service'

PTC en Rockwell Automation hebben onlangs ook ‘Factory Insights as a Service' gelanceerd. Factory Insights as a Service is gebaseerd op technologie van PTC, Rockwell Automation en Microsoft en wordt als een soort turnkey oplossing in de cloud geleverd voor real-time monitoring van productieprestaties, monitoring en aansturing van installaties, verbinden van productie-units en digitale en verbeterde werkinstructies. De cloudoplossing bestaat componenten van PTC en van de FactoryTalk InnovationSuite, zoals ThingWorx, Kepware en Vuforia.. Ze zijn geoptimaliseerd voor OT-data die afkomstig zijn van de producten en oplossingen van Rockwell Automation. Factory Insights as a Service maakt daarnaast gebruik van Microsoft-producten voor de cloud, industri?le IoT en edge-diensten, waaronder Azure IoT Hub en Azure IoT Edge.

bron: Bekijk de introductievideo

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden