, 8 juni 2020 14:30

TÜV Nederland helpt Brainport naar cyberweerbaarheid

TÜV Nederland is voor drie jaar als certificeringspartner verbonden aan Stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) van de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Leden kunnen hun cyberweerbaarheid gaan aantonen door onafhankelijke toetsing van TÜV Nederland.

Het CWB is opgericht om ondernemingen in de kennisintensieve hoogwaardige technologische maakindustrie te helpen met cyberveiligheid. TÜV Nederland helpt nu door onafhankelijke audits en toetsing. De instelling heeft alle kennis en ervaring in huis voor certificering op het gebied van cybersecurity.
"In een wereld waar digitale dreiging steeds concreter en zichtbaarder wordt, is het aantoonbaar maken van cyberweerbaarheid van groot belang", zegt directeur Alexis Barron van het CWB. "Digitaal raken bedrijven steeds verder met elkaar verweven. Er bestaan en er ontstaan ketens van leveranciers, maar die zijn slechts zo sterk als de zwakste schakel. Om cyberrisico's te beperken, moeten ondernemingen voldoen aan een bepaalde mate van cyberweerbaarheid. Het onafhankelijk oordeel en de certificering van TÜV zorgen ervoor dat iedereen ervan op aan kan dat een bedrijf op een bepaald niveau staat op het gebied van informatiebeveiliging en privacy."
TÜV Nederland kan de leden beoordelen volgens diverse nationale en internationale standaarden zoals ISO 27001, AVG, IEC 62443 en ISAE3402/3000.

Foto's:

TÜV Nederland helpt Brainport naar cyberweerbaarheid

Alexis Barron (l, CWB) tekent partnerschap Edwin Franken (TÜV)

© Aandrijvenenbesturen.nl