Laatste nieuws:

, 19 mei 2020 12:09

Bosch Rexroth wint Spotlight On New Technology Award van de Offshore Technology Conference

Bosch Rexroth heeft tijdens de Offshore Technology Conference de Spotlight On New Technolog Award gewonnen voor de High Force en Low Voltage Subsea Valve Actuator (SVA). Deze innovatie maakt de implementatie van de all-subsea-fabriek in zowel green- als brownfields mogelijk. De bekroonde oplossing werd erkend voor zijn milieuvriendelijke opstelling, energiezuinigheid en functionele veiligheid. Met een kostenbesparend modulair ontwerp en een volledig geïntegreerd aandrijf- en veiligheidssysteem werkt de oplossing betrouwbaar in werkdieptes tot 3000 m.

'
1/1
Door de voordelen van elektromechanische en elektrohydraulische systemen te combineren in een compacte elektromechanische actuator met hydrostatische aandrijving, blijkt de bekroonde SVA een goed alternatief voor elektromechanische en conventionele hydraulische systemen te zijn. De SVA biedt tot SIL3 veiligheid inclusief conditiebewaking, verbruikt tot 75 procent minder energie en is ontworpen voor een levensduur van 25 jaar. Met een extra drukcompensatie kan het systeem betrouwbaar functioneren in de ruwe omgeving van onderwatertoepassingen.

Elektrificatie van eerder geïnstalleerde onderzeese productiesystemen is in het verleden geen haalbare optie geweest vanwege de vereist hoogspanningsvoedingen. De nieuw ontworpen SVA kan hoge krachten leveren om de geïnstalleerde kleppen te bedienen door gebruik te maken van de beschikbare laagspanningsvoeding - volgens de Subsea Instrumentation Interface Standard (SIIS).

Voor de exploratie van nieuwe installaties biedt Rexroth's SVA-oplossing een onderdeel om de all-subsea-fabriek te voltooien en kwalificeert deze als een compacte oplossing voor alle onderzeese actuators die een failsafe sluiting door onderzeese veren of hoge aandrijfkrachten vereisen. Dit geldt met name voor installaties waar elektrische actuators nog niet in staat zijn om conventionele hydraulische systemen te vervangen, bijvoorbeeld voor veiligheidsrelevante afsluiters tot SIL3 of hoge krachten met beperkt
beschikbare ruimte en gewicht, bij het bedienen van 7" schuifafsluiters of hoge druk/hoge temperatuur boringen.

Bovendien kan de SVA bestaande productiesystemen vereenvoudigen door de noodzaak van het gebruik van hydraulische leidingen in de productieketen en de bijbehorende hydraulische aggregaten aan de bovenzijde (HPU) te vermijden.

Het systeem is geoptimaliseerd voor de productie en is gebaseerd op industriële standaardcomponenten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden