Laatste nieuws:

, 29 april 2020 09:47

Hc10dt ip67 collaboratieve robot wint red dot voor design

De jury heeft beslist: de HC10DT IP67 collaboratieve robot van Yaskawa kwam als winnaar uit de ‘Red Dot Award: Product Design 2020’ en won een Red Dot voor de uitstekende kwaliteit van het ontwerp.

'
1/1
De HC10DT IP67 is stof- en waterdicht en heeft food grade smering in alle aandrijvingen. Dankzij de IP67-beschermingsklasse kan de 6-assige robot worden gebruikt in veeleisende omgevingen als de foodindustrie waar hij wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld vuil of vloeistoffen. Alle media doorvoer zoals elektra en eventueel perslucht loopt volledig intern door de cobot waardoor een volledig ‘clean line' ontwerp is gerealiseerd.
De IP67 verenigt de stabiliteit en hoge bewegingssnelheden van een industriële robot met de veilige beperking van de contactkrachten tussen operator en robot, waardoor echte Human Robot Collaboration (HRC) mogelijk wordt ). Als robot met krachtbeperking kan de HC10DT IP67 ingezet worden volgens de technische specificatie ISO TS15066. Het vereist daarom geen aanvullende beschermingsmaatregelen, zodat de installatie op een uiterst flexibele manier kan worden uitgevoerd.
Zoals alle cobots van de Yaskawa HC serie kan ook de HC10DT worden geprogrammeerd en bediend via de intuïtieve en gebruiksvriendelijke Smart Pendant.

bron: Yaskawa

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden