Laatste nieuws:

, 21 april 2020 10:01

Leveranciers Tennet ontwikkelen zeekabel voor 2GW netaansluiting

Tennet heeft 8 kabelleveranciers gevraagd om een 2GW offshore-netaansluiting te ontwikkelen. Het gaat om een 525 kV HVDC geëxtrudeerd (kunststof geïsoleerd) onderzees kabelsysteem voor de projecten IJmuiden Ver, BalWin en LanWin en in projecten met hetzelfde vermogen en dezelfde spanning.

'
1/1
Tennet verwacht dat de ontwikkeling van het 525 kV DC onderzeese kabelsysteem in het voorjaar van 2022 zal resulteren in een gecertificeerd kabelsysteem.

Minder ruimtelijke en milieubelasting
Tennet verwacht dat het nieuwe systeem de productie- en installatiekosten zal verlagen voor het gehele netconcept, inclusief het High Voltage Direct Current (HVDC) offshore platform en het HVDC landstation. Naast een verlaging van de installatiekosten wordt ook een verlaging van de baggerkosten verwacht, omdat alle kabels in een enkele sleuf kunnen worden gelegd. Deze aanpak leidt ook tot minder platformen en landstations. Dit vermindert ook de uitstoot.

De deelnemende leveranciers zijn:
· Hellenic Cables (Griekenland)
· LS Cable & System (Korea)
· Nexans Norway (Noorwegen)
· Ningbo Orient Wires & Cables (China)
· NKT HV Cables (Zweden)
· Prysmian Powerlink (Italië)
· Sumitomo Electronic Industries (Japan)
· Zhongtian Technology Submarine Cable (China)

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden