Laatste nieuws:

, 18 maart 2020 12:37

De toekomst voorspellen om mobiele apparaten te koelen

Sensoren voor de apparaten van het IoT hebben batterijen nodig en gebruiken veel stroom. Het project Zero (Towards Energy Autonomous Systems for IoT) van de UT heeft als doel efficiënte apparaten te creëren die de energie benutten die al om de apparaten heen zit, zoals licht, trillingen en warmte. Baver Ozceylan werkt aan het verlagen van de temperatuur.

'
1/1
Sensoren hebben meestal geen ruimte voor actieve koelsystemen. Daarom wil Ozceylan software of zogenaamd ‘thermisch beleid' voor mobiele apparaten ontwikkelen om de warmteafvoer te optimaliseren. "We willen alleen software optimaliseren en niet de hardware, omdat veel mobiele apparaten beperkingen hebben, zoals bijvoorbeeld de beschikbare ruimte." Het huidige beleid verlaagt de prestaties van de processor van een apparaat alleen als de temperatuur boven een bepaalde drempel komt. "Op dit moment draaien de apparaten constant op volle kracht en verbruiken ze meer stroom dan nodig is."

Ozceylan oplossing is een model dat de toekomst voorspelt. Het apparaat weet dat het een bepaald aantal taken heeft en kent zijn huidige temperatuur al. "Het model zal zich voortdurend afvragen, ‘Wat zal de temperatuur zijn over tien seconden als we al deze taken op een bepaald percentage van het vermogen uitvoeren?' en verandert daarna de prestaties."

Momenteel werkt de onderzoeker aan een methode die alle taken plant om een optimale temperatuur te behouden. "Dit kan betekenen dat sommige taken vertraging oplopen. Dat is de grootste uitdaging, omdat deze vertraging geen invloed mag hebben op de gebruikerservaring."

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden