Laatste nieuws:

, 26 februari 2020 10:33

Digital twins van materialen - Siemens neemt specialist over

Siemens Digital Industries Software breidt zijn Simcenter- en Xcelerator-portfolio uit met de overname van MultiMechanics, een ontwikkelaar van eindige-elementensoftware die defecten in materialen virtueel kan voorspellen met een volgens Siemens ‘ongekend snelheids- en nauwkeurigheidsniveau’.

De overname van MultiMechanics door Siemens integreert geavanceerde modellering van storingen en beschadigingen van 3D-geprinte roosterstructuren en metamaterialen.'
De overname van MultiMechanics door Siemens integreert geavanceerde modellering van storingen en beschadigingen van 3D-geprinte roosterstructuren en metamaterialen.
1/1
Om de digital twins te creëren, worden materiaaltechnologie, performance engineering, onderdeelontwerp en productie geïntegreerd met behulp van True Multiscale-technologie.

De implementatie van materiaaltechnologie in de digitale workflow en productie, en de daaruit voortvloeiende samenwerking tussen materiaalontwikkelaars, ontwikkelaars van productieprocessen en deelontwerpers stelt gebruikers in staat om innovatie te versnellen en kosten en ontwikkelingstijd te verminderen.

Door de overname van MultiMechanics breidt Siemens zijn mogelijkheden uit om digital twins voor zijn klanten te creëren. De True Multiscale-technologie van de softwareontwikkelaar maakt computerondersteunde constructieve engineering mogelijk voor onder meer polymeren, metalen, composieten en keramiek. De digital twin kan rekening houden met onvolkomenheden en variaties in de productie, de oorzaak van materiaalfalen identificeren op microstructuurniveau, en deze structuur optimaliseren voor de beste prestaties.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden