Laatste nieuws:

, 19 februari 2020 09:11

Nasa crowdsourcet sensor voor op Venus

Venus is een vijandige omgeving voor zowat alles, inclusief sondes. Maar de organisatie wil er toch naar toe. Daarom houdt het een wereldwijde crowdsource-competitie voor een sensor die obstakels vermijdt en die overleeft op Venus-verkenner AREE.

Beeld: Nasa'
Beeld: Nasa
1/1

Een totaal van 30.000 dollar aan prijzengeld gaat naar de top drie sensoren die over ruw terrein kunnen navigeren terwijl ze de extreme temperaturen (meer dan 800 F) en druk (92 keer die van de aarde) van de planeet kunnen weerstaan.

De competitie staat open voor de meeste mensen over de hele wereld die 18 jaar of ouder zijn, en inzenden kan tot 29 mei. De jurering vindt plaats tussen 1 juni en 2 juli, waarna de winnaars op 6 juli bekend worden gemaakt. Nasa vraagt deelnemers om het huidige AREE-ontwerp (zie afbeelding) als uitgangspunt te gebruiken. 

bron: Herox

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden