Laatste nieuws:

, 3 februari 2020 10:21

Huisman levert netwerkstabilisatiesysteem gebaseerd op zwaartekracht

Huisman gaat Gravitricity in Edinburgh (VK) een prototype leveren van een 250kW, op zwaartekracht gebaseerde installatie voor het stabiliseren van het elektriciteitsnet. Het Gravitricity-systeem is ontworpen om het elektriciteitsnet te stabiliseren door middel van het hijsen en neerlaten van een zwaar gewicht. Hierdoor wordt volgens het bedrijf wereldwijd concurrerende groene energieopslag en -afgifte mogelijk. Het systeem wordt in Europa gebouwd en in het Verenigd Koninkrijk geïnstalleerd. Het is naar verwachting eind 2020 operationeel.

'
1/1
Hoewel dagelijks meer duurzame energie wordt toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk neemt de instabiliteit van het net ook met de dag toe. Deze instabiliteit wordt gecompenseerd door het toepassingen van zogenoemde ‘frequency-responses'. Gravitricity heeft een concept ontwikkeld voor het stabiliseren van het elektriciteitsnet door het hijsen en neerlaten van zware gewichten. Gravitricity heeft ervoor gekozen om bovengenoemd principe samen met Huisman verder te ontwikkelen tot een nieuwe innovatieve en opschaalbare oplossing.
Het 250 kW-systeem zal de principes van het energieopslagsysteem van Gravitricity demonstreren en dynamische gedragssimulaties valideren. Na succesvolle er 2022 een volledig op schaal gebouwde installatie geïnstalleerd worden in een mijnschacht.
Gravitricity en Huisman zijn daarna voornemens om verder op te schalen met de bouw van een commercieel schaalbaar systeem van 20 MW via een reeks van projecten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Zuid-Afrika, Australië en Noorden Zuid-Amerika.

bron: Huisman Equipment

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden