Laatste nieuws:

, 27 januari 2020 09:10

De nieuwe batterij is licht, opvouwbaar en duurzaam

Een onderzoeksteam uit Korea heeft een monolithische elektrode ontwikkeld die zware kopercollectoren kan vervangen en de ontwikkeling mogelijk maakt van een flexibele batterij met een hoge capaciteit.

Hoe licht kan een opvouwbare en duurzame batterij zijn? '
Hoe licht kan een opvouwbare en duurzame batterij zijn?
1/1
De onderzoekers hebben het gewicht van een batterij 10 keer kunnen verlagen door een 3D kopercollector te gebruiken. In plaats van een grafietanode, gebruikten ze organische materialen. Hiermee hebben ze de energiedichtheid verviervoudigd.
De 3D-structuur is geproduceerd met behulp van enkelwandige koolstof nanobuis aerogels. Vervolgens maakten ze dunne monolithische organische elektroden door een op imide gebaseerd netwerk (IBN) op nanoschaal organisch materiaal te coaten. De 3D monolithische elektroden met 8 nm dunne en verstelbare organische IBN-coating leveren een capaciteit van maximaal 1550 mA h g-1 en kunnen meer dan 800 keer worden opgeladen.
De nieuw ontwikkelde elektrode kan de op metaal gebaseerde collector vervangen en dit maakt de ontwikkeling mogelijk van een lichte en flexibele oplaadbare batterij die later kan worden toegepast op draagbare elektronische apparaten, flexibele apparaten, telecommunicatie en elektronische voertuigen van de volgende generatie.

bron: Het onderzoek is gepubliceerd ACS Nano.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden