Laatste nieuws:

, 3 december 2019 14:22

Turbosnelheid voor nieuwe sorteerinstallatie dankzij kleine stootdempers

De Split Tray Sorters van Equinox MHE hebben de vaart erin. Sinds de montage van kleine stootdempers van ACE kunnen de machines nu meer pakketten sorteren op hogere snelheid .

Foto: Sorteermachines als deze zorgen dat dagelijks duizenden pakketjes kunnen worden verstuurd.'
Foto: Sorteermachines als deze zorgen dat dagelijks duizenden pakketjes kunnen worden verstuurd.
1/1
Het bedrijf uit Hillegom produceert naast sorteermachines voor de logistiek een breed assortiment van automatische sorteersystemen, verpakkingsinstallaties en magazijnopslagsystemen. Naast bekende indicatoren als de postcode of verzendmethode kan het bedrijf ook naar opdracht sorteren - een belangrijke factor voor e-commercebedrijven.
De sorteermachines maken veelvuldig gebruik van trays om producten binnen het systeem te vervoeren. Wanneer een product in een bepaalde tray wordt gelegd, wordt het door middel van het scannen van de barcode geïdentificeerd. Zodra de tray de juiste bestemming heeft bereikt, wordt deze geopend en het product naar het juiste werkstation gebracht. Van hieruit kunnen producten meteen worden verpakt of verzonden. De split-tray-sorteerders zijn ovaal en aan beide zijden voorzien van werkstations, waardoor de capaciteit wordt verdubbeld.
Kleine stootdempers voor krappe bochten
Opdat de constructie zo weinig mogelijk plek inneemt, zijn bij deze modellen de draaicirkels verkleind. Daardoor komen de trays in de bochten zo dicht bij elkaar dat ze kunnen gaan trillen. In het ergste geval kan dit ertoe leiden dat de vracht van de sorteermachine valt.
Om dit te voorkomen nam Equinox contact op met ACE Stoßdämpfer. Het bedrijf adviseerde het gebruik van kleine stootdempers van het type MC150EUM-PP150. Bij een slag van 12,7 mm beschikken deze zelfstellende machineonderdelen over een energieabsorptie van 20 Nm/slag resp. 34.000 Nm/h. En dankzij de levensduur van maximaal 25 miljoen slagen zijn ze ook geschrikt voor permanent gebruik in moderne sorteerinstallaties.
ACE levert ook grotere modellen, waaronder en stootdempers die geschikt zijn voor zware industrie. Deze sterke vertragers kunnen tot 126.500 Nm/slag effectief absorberen.

bron: ACE Stoßdämpfer

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden