Laatste nieuws:

, 3 december 2019 14:18

PLCDirect ondersteunt Technova College bij realisatie productielijn

Waar een aantal jaar geleden nog 40% van de studenten koos voor een technische opleiding, is dat inmiddels teruggelopen naar 20%. PLCDirect, een dochterbedrijf van HPS Industrial, is daarom een samenwerking met het Technova College in Ede gestart om techniek weer aantrekkelijk te maken onder studenten.

'
1/1
Waar tot voor kort de technische opleidingen vooral theoretisch waren, heeft het Technova College nu een complete productielijn gemaakt die door de leerlingen geprogrammeerd, bestuurd en getest is. Elke woensdag- en donderdagmiddag bouwen mechatronica-studenten 7 productie-units in de TechHub - een ruimte van 1000 m2 die plaats biedt aan samenwerkingsprojecten met bedrijven.
PLCDirect heeft het Technova College voorzien van verschillende producten om de productielijn te realiseren. Zo wordt de Weintek cMT3090 ingezet voor de visualisering en bediening van de zeven productie-units. Daarnaast zorgen de Weintek cMT-SVR100 units ervoor dat de verschillende onderdelen met elkaar kunnen communiceren en dat data in de cloud wordt opgeslagen. Ook heeft PLCDirect support verleend op het gebied van software en aansturing.

bron: PLC Direct

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden