Laatste nieuws:

, 3 december 2019 14:04

Eriks opent Clean Manufacturing Facility

Eriks heeft een Clean Manufacturing Facility (CMF) geopend in Alkmaar waar in een schone omgeving kan worden geproduceerd en verpakt. Managing director Sander Splinter: “Onze bestaande ruimten werden te klein. Nu kunnen we onze klanten in met name de semicon, farma en food industrieën nog meer maatwerk bieden.”

'
1/1
Eriks levert zo'n 900.000 werktuigbouwkundige componenten aan 90.000 klanten wereldwijd. Omdat klanten steeds vaker vragen om schone producten en schoon-verpakte producten, is besloten tot de bouw van de nieuwe faciliteit, waar producten zoals slangen, pakkingen, afdichtingen en rubber-metaalcomponenten onder beschermde omstandigheden worden geassembleerd en verpakt.
De CMF beslaat 1000 m2 over 2 verdiepingen. De begane grond is ingeruimd voor de productie. Hier is een ruimte voor RVS-slangen, voorzien van een lasrobot en meerdere orbitaal lasmachines om volgens de laatste ISO-normen te kunnen lassen. Er is een ruimte voor de assemblage van PTFE en rubber slangen, maar ook een ruimte waar voedselveilige pakkingen worden geplot. Voor de semiconductor industrie worden uiterst gevoelige afdichtingen en rubber-metaal componenten geproduceerd.
Op de eerste verdieping bevinden zich de cleanrooms (ISO klasse 6) voor schoonmaak en verpakking. In de ‘natte cleanroom' worden slangen schoongespoeld in verschillende ultrasoon baden tot maximaal ISO klasse 2, in ovens gedroogd om vervolgens naar de droge cleanroom te gaan. Andere producten, zoals rubber en rubber-metaal componenten, gaan rechtstreeks naar de droge cleanroom.

bron: Eriks

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden