Laatste nieuws:

, 28 november 2019 09:26

Nederlandse vertaling normen zinken deklagen beschikbaar

In juli 2017 zijn herzieningen gepubliceerd van twee veelgebruikte normen uit de serie Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie. Deze delen zijn nu ook beschikbaar in het Nederlands via de normshop van NEN.

'
1/1
Gedurende de herziening in 2017 zijn deze normen weer helemaal in overeenstemming gebracht met de normen waar naar wordt verwezen in de NEN-EN-ISO 14713-serie.
De volledige titels van de vertaalde normen zijn:
- NEN-EN-ISO 14713-1
Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie -Deel 1: Algemene ontwerpbeginselen en corrosieweerstand

- NEN-EN-ISO 14713-3

Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie -Deel 3: Sherardiseren

Momenteel wordt internationaal de laatste hand gelegd aan de Engelse tekst van NEN-EN-ISO 14713-2 Zinken deklagen - Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie - Deel 2: Thermisch verzinken. De vertaling van deze herziening zal zo snel mogelijk beschikbaar komen.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Suzanne Dietz, consultant normalisatie voor de gebouwde omgeving, telefoon 015 2 690 384 of e-mail mb@nen.nl .

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie Metallieke deklagen en corrosie van metalen en legeringen houdt zich bezig met corrosie en niet-organische deklagen op onder andere ijzer, staal en aluminium. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden