Laatste nieuws:

, 28 november 2019 09:05

Huisman bouwt 5000mt tub mounted crane (tmc) voor Jan De Nul

Huisman heeft een contract getekend voor het ontwerp, de engineering, bouw en levering van een 5000 m Tub Mounted Crane (TMC) aan boord van het nieuwste offshore installatieschip van Jan De Nul Group. Het wordt de grootste offshore windturbine funderingsinstallatiekraan ooit geïnstalleerd op een monohullschip. De kraan wordt geleverd in 2021.

'
1/1
De kraan wordt gebouwd in Huismans productiefaciliteit in Xiamen (China) en geïnstalleerd op scheepswerf CMHI Haimen. Met deze kraan kan Jan De Nul efficiëntere en effectievere offshore windturbinegeneratoren, funderingen en substations installeren. Ook kan het Belgische bedrijf er offshore olie- en gasplatforms mee buiten gebruik stellen.
De TMC, ontworpen voor extreme weersomstandigheden, is uitgerust met zowel de ‘main hoist' als ‘auxiliary hoist' en het ‘Dual Main Hoist Systeem' voor het gemakkelijk hijsen van grote constructies. Verder heeft de kraan is uitgerust met een groot aantal specifieke innovatieve features zoals:
• Huisman's unieke gesegmenteerde ‘slew bearing'
• Volledig elektrisch aandrijfsysteem
• Uitgebreide oplossingen voor verbetering van de werkbaarheid
• Brugpassagesysteem
• Kraanautomatiseringspakket voor efficiëntere operaties
• Voorbereidingen voor toekomstige kraanupgrades

President Joop Roodenburg van Huisman: "Huisman is verheugd over het vertrouwen van Jan De Nul Group dat spreekt uit deze derde opdracht die is gegund in een korte periode: na een gunning voor het contract van 's werelds grootste monopile gripper in 2018 en het contract voor een + 3.000 m lange beenomloopkraan eerder dit jaar vormt dit contract de derde en grootste samenwerking met Jan De Nul tot nu toe. "
Robby De Backer, directeur nieuwbouwafdeling bij Jan De Nul Group: "Na een succesvolle eerste campagne met de monopile gripper op het NorthWester IIproject en goede voorgang van de Leg Encircling Crane voor de Voltaire, vertrouwen we erop dat Huisman de juiste partner is om ons een derde ‘step changing' offshore installatietool te bieden. Voor deze Tub Mounted Crane hebben we zorgvuldig verschillende innovaties geselecteerd, die allemaal de veiligheid, werkbaarheid en snelheid van de operatie zullen verhogen. De engineeringteams van Huisman en Jan De Nul Group hebben elkaar hiertoe tijdens de inkoopfase voortdurend uitgedaagd."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden