Laatste nieuws:

, 14 november 2019 08:29

Overheid lanceert Basisscan Cyberweerbaarheid voor ondernemers

Het Digital Trust Center (DTC) heeft de Basisscan Cyberweerbaarheid gelanceerd. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren.

'
1/1
Jaarlijks heeft 1 op de 5 bedrijven te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of financiële schade.
Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): "Voor het benutten van alle economische kansen is het noodzakelijk dat ondernemers hun cyberveiligheid op orde hebben en hun klanten hierin vertrouwen hebben: zonder veiligheid is online ondernemen niet mogelijk. De Basisscan Cyberweerbaarheid is een goede en snelle ondersteuning, zeker voor kleinere bedrijven, om een beeld te krijgen van hun digitale veiligheid en biedt advies hoe deze te verbeteren."

5 minuten werk

Met de Basisscan Cyberweerbaarheid kunnen ondernemers in zo'n 5 minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf doorlichten. Op basis van 25 stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelfstandig te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen:

  • inventariseer kwetsbaarheden,
  • kies 5 instellingen
  • voer updates uit,
  • beperk toegang en
  • voorkom virussen en andere malware.

DTC ondersteunt veilig digitaal ondernemen

Het Digital Trust Center is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Naast de Basisscan Cyberweerbaarheid biedt het DTC andere praktische producten en informatie via haar website www.digitaltrustcenter.nl. Om een brede groep van ondernemers te bereiken, stimuleert het DTC daarnaast regionale en/of sectorspecifieke samenwerkingsverbanden, onder ander door middel van een jaarlijkse subsidieronde.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden