Laatste nieuws:

, 12 november 2019 14:39

Voordrachten gevraagd voor de Kooy Prijs 2020

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een technische universiteit of hogeschool. De vrij te besteden Kooy Prijs – een geldprijs van 1000 euro, een certificaat en eeuwige roem – is genoemd naar Johan Kooy, in de vorige eeuw een internationaal bekende hoogleraar in de rakettechniek. Indienen kan tot 23 december. De winnaar wordt op 15 april bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Kooy symposium.

'
1/1
Johan Kooy doceerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en de Technische Universiteit Delft. De doelstelling van het Kooy-fonds is "Bevordering van de wetenschap en de technologie in Nederland, aansluitend op of voortvloeiend uit op defensie gerichte functies en taken, zoals de ballistiek." Het fonds wordt beheerd door de afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV).

In 2019 werd de prijs uitgereikt aan Olivier Baas. Uit negen inzendingen koos de jury unaniem voor zijn afstudeerscriptie ‘Nonlinear behaviour of ferromagnetic steel'. Hij voerde zijn onderzoek van maart tot november 2018 uit bij TNO in samenwerking met de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Het doel van dit onderzoek was tweeledig. Enerzijds draagt de studie bij aan de ontwikkeling van een systeem om scheurvorming in stalen constructies te monitoren met behulp van magnetische technieken, de CrackGuard. Anderzijds is het werk noodzakelijk voor de ontwikkeling van zogenaamde closed-loop degaussing voor oppervlakteschepen. Het is een uitdrukkelijke wens van onze Defensie Materieel Organisatie, DMO, over een dergelijk systeem te beschikken. Dit systeem minimaliseert namelijk de magnetische signatuur van deze schepen gedurende een langere periode. Dat is van belang om magnetische detectie van marineschepen door bijvoorbeeld zeemijnen te voorkomen.

 

Meer informatie

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden