, 5 november 2019 18:08

Huisman levert gigantische kraan voor windparken op zee

Boskalis heeft Huisman gekozen om een 4000mt Offshore Mast Crane (OMC) te leveren voor installatie op hun kraanvaartuig Bokalift 2. In 2017 leverde Huisman ook al de 3000 mt offshore mastkraan voor de Bokalift 1.

Met een hefvermogen van 4000 mt op 100 meter boven het dek kan de nieuwe kraan jackets voor windturbines van het dek van het schip tillen. Een fly jib maakt het heffen van kleinere componenten tot een hoogte van 125 m boven het dek mogelijk. Door de configuratie van de hijswerktuigen kan de kraan in grote jackets heffen en lange (mono)palen kantelen van een horizontale naar verticale positie. De hulpsystemen van de kraan zijn specifiek gericht op het installeren van hoge constructies terwijl het schip op de golven ligt.

De Huisman mastcranes hebben een kleine voetafdruk en geen staartzwaai, waardoor maximale ruimte op het dek van het schip overblijft voor laadvermogen. Met de kraan richt Huisman zich niet alleen op de installatie van huidige en toekomstige generatie offshore windturbine-funderingen, maar ook op werkzaamheden in de offshore olie- en gas-, ontmantelings- en bergingsindustrieën.

Foto's:

Huisman levert gigantische kraan voor windparken op zee

© Aandrijvenenbesturen.nl