Laatste nieuws:

, 26 oktober 2019 11:42

Malaise auto-industrie drukt op robotverkoop ABB

ABB schreef in het derde kwartaal een lagere omzet en winst. De malaise in de auto-industrie en de afzwakkende economieën in zowel Europa als de Verenigde Staten en China zorgden voor een verminderde vraag naar robots en automatiseringsapparatuur.

Robots van ABB aan het werk in de automotive-industrie. (Foto: ABB)'
Robots van ABB aan het werk in de automotive-industrie. (Foto: ABB)
1/1
Dat maakte de onderneming onlangs bekend. Het totale aantal orders nam af met één procent, uitkomend op 6,0 miljard euro (6,7 miljard dollar). De nettowinst bedroeg 463 miljoen euro (515 miljoen dollar), een afname van vijftien procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet daalde met drie procent tot 6,2 miljard euro (6,9 miljard dollar).

Desondanks is Björn Rosengren, CEO per maart 2020, niet ontevreden: "Het bedrijf heeft een sterke prestatie geleverd voor het kwartaal in het licht van de zwakkere macro-economische situatie die van invloed was op onze klantenmarkten, met name de robotica en automatisering."

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden