Laatste nieuws:

, 15 oktober 2019 09:03

Minister-President laat zich informeren over eerste elektrische sleepboot

Minister-President Mark Rutte heeft zich vanmiddag in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) laten informeren, over de bouw van de eerste volledig elektrische sleepboot ter wereld. Deze wordt momenteel in samenwerking met de havenautoriteiten en ondermeer Damen Shipyards ontwikkeld, met als doel om een nieuwe standaard voor elektrische sleepboten neer te zetten.

'
1/1
De werf heeft, in samenwerking met diverse partners, het ontwerp voor deze nieuwe sleepboot gereed. In maart 2020 wordt het eerste staal gesneden en de kiel gelegd waarna de sleepboot, naar verwachting, vanaf het vierde kwartaal 2021 in de haven van Auckland gaat varen. De nieuwe volledig elektrische sleepboot is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van elektrificatie, innovatie en duurzaamheid binnen de maritieme sector.
De Minister-President werd tijdens een rondvaart door de haven van Auckland, op een reguliere Damen-sleepboot (Hauraki), over dit unieke project en de duurzame ontwikkelingen in de haven geïnformeerd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden